ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΗΝ Α.Λ.Ο.Κ. (ΑΤΥΠΗ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΗΤΗΣ)

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ - ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΜΑΣ

http://clubs.pathfinder.gr/lesbiancrete

Τα Δέκα πιο σημαντικά γεγονότα της χρονιάς για τη γκέι κοινότητα παγκοσμίως



Επιλέξαμε τα 10 πιο σημαντικά γεγονότα που έγιναν μέσα στο 2011 για την ΛΟΑΤ κοινότητα σε ολόκληρο τον πλανήτη






10 – 66 αγόρια στη Μαλαισία στέλνονται σε στρατόπεδο συγκέντρωσης για την θεραπεία τους
Τον Απρίλιο ένας κρατικός υπάλληλος ανακοίνωσε πως 66 αγόρια από 13 μέχρι 17 ετών στάλθηκαν – μετά από χαρακτηρισμό από τους δασκάλους τους ως “θηλυπρεπείς” σε στρατόπεδο συγκέντρωσης για την θεραπεία τους। Το στρατόπεδο αναφέρεται ως “Σεμινάριο προσωπικής εξέλιξης.


9 – Ο Anton Hysen γίνεται ο μόνος ανοιχτά gay επαγγελματίας ποδοσφαιριστής

Τον Μάρτιο που μας πέρασε ο Anton Hysen έκανε come out kai έγινε ο μόνος ανοιχτά gay επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Δήλωσε: “Είμαι ποδοσφαιριστής. Και gay. Αν τα καταφέρνω ως ποδοσφαιριστής δε νομίζω να έχει σημασία αν μου αρέσουν κορίτσια ή αγόρια.”


8 – Ζευγάρι λεσβιών σώζει 40 εφήβους στη Νορβηγία
Οι Toril Hansen και Hege Dalen έτρωγαν στις ακτές απέναντι από την Utoya όταν το Νορβηγικό νησί έγινε η σκηνή μιας τρομερής σφαγής. Όταν άκουσαν πυροβολισμούς μπήκαν στη βάρκα τους και πήγαν προς το νησί. Έσωσαν 40 εφήβους σε 4 πήγαινε-ελα, ενώ ο Anders Breivik πυροβολούσε τη βάρκα τους.

7 – Το Εργατικό κόμμα της Αυστραλίας αλλάζει την πλατφόρμα του προκειμένου να υποστηρίξει και τους gay γάμους
Αρχές Δεκέμβρη το Εργατικό κόμμα της Αυστραλίας αλλάξε την πλατφόρμα του προκειμένου να υποστηρίξει και τους gay γάμους αν και η πρωθυπουργός Julia Gillard δηλώνει πως δεν υποστηρίζει την κίνηση. Παρ’όλα αυτά μένει ακόμη να περάσει από τη βουλή όπου έχει πολλούς πολέμιους.


6 – Το Βέλγιο αποκτά τον πρώτο gay άντρα αρχηγό
Ο Elio Di Rupo ονομάστηκε ο νέος ανοιχτά gay, πρωθυπουργός του Βελγίου αφού η χώρα πέρασε ενάμιση χρόνο χωρίς κυβέρνηση. Ο Di Rupo είναι ο δεύτερος ΛΟΑΤ αρχηγός σε Ευρωπαϊκή χώρα και ο πρώτος gay άντρας.

5 –Οι πρώτοι τρανς και γκέι βουλευτές της Πολωνίας ορκίζονται
Η Πολωνία όρκισε τους πρώτους gay και trans βουλευτές της αυτό τον χρόνο. Η Anna Grodzka δηλώνει πως θα παλέψει για τα ίδια δικαιώματα για την ΛΟΑΤ κοινότητα και ο Robert Biedron, ο πρώτος ανοιχτά gay βουλευτής , έκανε καμπάνια για την νομιμοποίηση της άμβλωσης, του Gay γάμου και της νομιμοποίησης της μαριχουάνας.


4 – Υπουργός στη Ghana διατάζει τη σύλληψη όλων των gay

Σε συνέχεια πολλών παραβιάσεων των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Γκάνα ο Paul Evans Aidoo ανέθεσε στο γραφείο ερευνών και άλλες υπηρεσίες να βρουν και να συλλάβουν Gay και να τους φέρουν στα δικαστήρια ενώ παρότρυνε τους πολίτες να “δίνουν” άτομα που ξέρουν ως gay.


3 – 250,000 άτομα καταδικάζουν τo νόμο του St Petersburg’s που αφορά υποτίθεται την “gay propaganda”
250.000 άνθρωποι υπέγραψαν για να πείσουν τους ηγέτες να σταματήσουν τη Ρωσσία από το να περάσει το νόμο στην St Petersburg, ο οποίος απειλεί να φιμώσει την γκέι κοινότητα. Ο νόμος τιμωρεί την προώθηση της ομοφυλοφιλίας μαζί/το ίδιο με την παιδοφιλία.

2 – Η Μ. Βρετανία δηλώνει πως θα κόψει κάθε οικονομική υποστήριξη σε χώρες που δεν αναγνωρίζουν τα Gay δικαιώματα.
Η Μ. Βρετανία δηλώνει πως θα κόψει κάθε οικονομική υποστήριξη σε χώρες που δεν αναγνωρίζουν τα Gay δικαιώματα, αλλά επίσης δηλώνει πως η βοήθεια θα φτάνει σε αυτούς που την έχουν ανάγκη.
Η κίνηση σχολιάστηκε από τον Robert Mugabe ως σατανική, και η Γκάνα δήλωσε πως ποτέ δεν θα υποστηρίξει τη νομιμοποίηση της ομοφυλοφιλίας και μάλιστα ρίχνει το φταίξιμο στους gay για το ψαλίδι στη στήριξη.
Χαριτωμένο ε;

1 – Ο ΟΗΕ περνά την πρώτη του απόφαση που αφορά αποκλειστικά στα gay δικαιώματα
Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ υιοθέτησε μια απόφαση που προωθεί την ισότητα των ατόμων, ανεξάρτητα από τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις। Το κείμενο της απόφασης χαρακτηρίστηκε «ιστορικό» από οργανώσεις ομοφυλοφίλων, ενώ πυροδότησε θυελλώδεις συζητήσεις. Η απόφαση ψηφίστηκε με 23 ψήφους υπέρ, 19 κατά, ενώ υπήρξαν και τρεις αποχές.

Είναι ΟΚ να είσαι διαφορετικός – Gay διαφήμιση από το Μαυροβούνιο



Εντάξει gay και ποδόσφαιρο δεν είναι ακριβώς λέξεις συνώνυμες, αλλά τα στερεότυπα υπάρχουν για να καταρρίπτονται.
Χώρα προέλευσης της διαφήμισης, το γειτονικό Μαυροβούνιο, με την υποστήριξη των τοπικών ΛΟΑΔ οργανώσεων Centre for Civic Education και LGBT Forum Progress.
Με τίτλο “Είμαστε όλοι μέρος της ίδιας ομάδας”, το video έχει ως θέμα τους πανηγυρισμούς μιας παρέας, μετά από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και το gay φιλί δυο εξ αυτών।


Δείτε το βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=sj8CN0na_xQ


Το καυτό φιλί των δύο ένστολων



δείτε το βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=x_tmig8PxAw



Από το προηγούμενο καλοκαίρι καταργήθηκε ο νόμος που απαιτούσε από τους ομοφυλόφιλους στο στράτευμα να κρύβουν τη σεξουαλικότητά τους। Τώρα είναι ελεύθεροι να ανταλλάσσουν καυτά φιλιά δημόσια।
Έχουν περάσει 18 χρόνια από τον νόμο "Don't ask, don't tell" (Μη ρωτάς, μη λες), που απαιτούσε από τους ομοφυλόφιλους που υπηρετούν στο Στρατό να αποκρύπτουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, διαφορετικά θα αποπέμπονταν από το Σώμα.
Από τον περασμένο Ιούλιο είναι και επίσημα παρελθόν. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Μαρίσα Γκαέτα, αξιωματικό του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, ύστερα από 80 μέρες στη θάλασσα επιστρέφοντας στη στεριά να ανταλλάξει ένα φιλί στο στόμα, την ώρα που το πλήθος γύρω ζητωκραύγαζε με την ερωμένη της.
"Είναι κάτι καινούργιο για μένα. Είναι καλό που πλέον μπορώ να είμαι ο εαυτός μου. Το περίμενα πολύ καιρό", δήλωσε η Γκαέτα στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στην αποβάθρα.
Όταν ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού επιστρέφει στις ΗΠΑ, είναι σχεδόν παράδοση να περιμένουν στο λιμάνι οι κοντινοί άνθρωποι των στρατιωτών για να τους υποδεχτούν, ενώ όλοι περιμένουν το "πρώτο φιλί" που θα δοθεί αποβάθρα।
Φέτος, για πρώτη φορά, το φιλί αυτό δόθηκε από δύο άτομα του ίδιου φύλου, κάτι που μέχρι και πέρυσι θα αποτελούσε λόγο για να εκδιωχθεί κάποιος από τα σώματα του στρατού, αποδεικνύοντας την αλλαγή που ήρθε μετά από δεκαετίες πουριτανισμού.
Από τότε που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος «Don't Ask, Don't Tell», περίπου 17।000 στρατιωτικοί αποπέμφθηκαν από το Σώμα επειδή ήταν ομοφυλόφιλοι.

Πέρασε όμορφα τα Χριστούγεννα και τη Πρωτοχρονιά με τη καλή σου!!!



Οι γιορτές έχουν να κάνουν με το να αφιερώνουμε χρόνο στην οικογένεια και τους φίλους αλλά είναι καλό να περνάμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με τη σύντροφό μας. Όλες πρέπει να βρούμε χρόνο για τους αγαπημένους μας, είναι όμως σημαντικό και να βρούμε χρόνο για την κοπέλα μας.
Αν σχεδιάζετε να περάσετε τις διακοπές οι δυο σας, νομίζω πως είστε πολύ τυχερές. Είναι καλό να αισθάνεστε έτσι και όχι να έχετε κατάθλιψη επειδή θα είστε 'μόνες σας'. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να συνδεθείτε μεταξύ σας από το να κακομάθετε η μία την άλλη, κατά τις γιορτές.
Μερικά πράγραματα που πρέπει να θυμάστε κατά την περίοδο των γιορτών:
Σχεδιάστε εκπλήξεις. Μην καταλήξετε να ετοιμάζετε ένα ρομαντικό ταξίδι και η κοπέλα σας να έχει προσφερθεί για ένα νέο σχέδιο στην εργασία της. Δε χρειάζεται να φύγετε από το σπίτι για να έχετε ρομαντικά Χριστούγεννα, εγώ με την κοπέλα μου περνάμε πολύ όμορφα με το να καθόμαστε μαζί στο σπίτι, να βλέπουμε ταινίες και να πίνουμε κοκταίιλ.
Ετοιμάστε το σκηνικό για ρομαντικά Χριστούγεννα..
Ξεκινήστε με το στολισμό. Για να μπείτε εσείς και η κοπέλα σας στο πνεύμα των γιορτών, είναι μια καλή ιδέα να διακοσμήσετε το σπίτι για τα Χριστούγεννα. Στολίστε το δέντρο, βάλτε γιρλάντες, φωτάκια, όλα αυτά τα ωραία!
Αποφύγετε διαφωνίες και διαμάχες κατά την περίοδο των γιορτών. Έχετε όλο τον υπόλοιπό χρόνο για να γκρινιάζετε για τυχαίες αηδίες.
Αφιερώστε χρόνο σχεδιάζοντας πώς θέλετε να είναι τα ρομαντικά Χριστούγεννα για εκείνη. Για να μειώσετε το άγχος του να τρέχετε στα εμπορικά κέντρα με τα πλήθη, προσπαθήστε να ψωνίσετε από το διαδίκτυο. Να έχετε υπόψιν σας να ψωνίστε μέσα στον προϋπολογισμό σας, μην το παρακάνετε επειδή είναι Χριστούγεννα και δεν έχετε χρήματα όλη την υπόλοιπη χρονιά. Αγοράστε της αυτό που αντέχει το πορτοφόλι σας. Αν αυτό είναι πολυτελή και ρομαντικά Χριστούγεννα, τότε σας παρακαλώ κάντε το!
Πώς σας φαίνεται η ιδέα να μαγειρέψετε εσείς το δείπνο των ρομαντικών σας Χριστουγέννων; Αφού θα είστε μόνο οι δυο σας, να είστε εφευρετική. Απολαύστε το βράδυ σας με ένα δείπνο μαγειρεμένο στο σπίτι με κρασί και ζεστασιά.
Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να σκεφτείτε καλά το σχεδιασμό για το πώς θα περάσετε μαζί τα Χριστούγεννα. Αν όλα όσα προγραμματίζετε είναι έτσι ώστε να της ταιριάζουν και να τα απολαύσει, η αντίδρασή της θα σας αποζημιώσει για την έξτρα προσπάθεια!

Πηγή: http://www.somethinglesbian.com/magic-couples-christmas/

Όχι′ στην υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια



Την έντονη αντίθεσή τους στην υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, εκφράζουν οι αναγνώστες του Iatronet.gr.
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, τέσσερις στους πέντε θεωρούν ότι κάτι τέτοιο είναι λάθος, ενώ λιγότεροι από ένας στους οκτώ εκτιμούν ότι είναι σωστό.
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα εάν 'θεωρείται σωστό να υιοθετούνται παιδιά από ομόφυλα ζευγάρια', το 80% απαντούν 'όχι, είναι λάθος' και μόλις το 13% 'ναι, είναι σωστό'. Το 4% βρίσκουν το θέμα αδιάφορο και το 3% δεν έχουν άποψη.
Θεωρείτε σωστό να υιοθετούνται παιδιά από ομόφυλα ζευγάρια;
Ναι, είναι σωστό : 13,00%
Όχι, είναι λάθος : 80,00%
Μου είναι αδιάφορο : 4,00%
Δεν έχω άποψη : 3,00%

Απέκτησε παιδί η γκέι Υπουργός Οικονομικών

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. H Υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας Πένι Γουόγκ και η σύντροφός της Σόφη Αλουίσε απέκτησαν το πρώτο τους παιδί. Η Αλουίσε έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι στο νοσοκομείο Γυναικών της Αδελαΐδα. Στο νεογέννητο δόθηκε το όνομα Αλεξάνδρα.
Η σύλληψη του παιδιού έγινε με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης IVF. Δότης του σπέρματος ήταν ένας φίλος της Αυστραλής Υπουργού, η οποία δήλωσε πως η Αλεξάνδρα θα ενημερωθεί όταν ενηλικιωθεί για τον βιολογικό της πατέρα, αλλά το όνομά του δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα. Η γέννηση του παιδιού έγινε μετά την απόφαση του Εργατικού Κόμματος να ταχθεί υπέρ της νομιμοποίησης των γάμων των ομοφυλοφίλων, μιας απόφασης που προκαλεί αναταράξεις σε όλα τα κόμματα.
Το θέμα θα τεθεί στην αυστραλιανή Βουλή το 2012 και οι Εργατικοί βουλευτές έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν «κατά συνείδησιν». Αντιθέτως οι βουλευτές του Συνασπισμού Φιλελευθέρων-Εθνικών τάσσονται κατά της νομιμοποίησης των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων.
Στο μεταξύ, η αδελφή του Υπουργού Εξωτερικών Κέβιν Ραντ, Λόρι Ραντ, ανακοίνωσε την παραίτησή της από το Εργατικό Κόμμα επειδή διαφωνεί με τη νομιμοποίηση των γάμων των ομοφυλοφίλων.

Στη κρίση δεν είμαστε όλοι ίσοι...



Σε αυτή την κρίση πολλοί από μας μπορεί να χάσουμε τη δουλειά μας। Όσοι συνεχίζουμε να δουλεύουμε μπορεί να δούμε το εισόδημά μας να μειώνεται. Την εργασιακή ανασφάλεια να αυξάνεται. Τις άδειές μας να κόβονται. Τους φόρους, τις κρατήσεις και τις “εισφορές”, έκτακτες και τακτικές, να γίνονται βρόχος και εφιάλτης. Και την πιθανότητα να συγκεντρώσουμε τα απαραίτητα ένσημα για να λάβουμε κάποτε μια έστω και πενιχρή σύνταξη να χάνεται όλο και πιο μακριά στον ορίζοντα.Οι ομοιότητες όμως τελειώνουν κάπου εδώ. Γιατί υπάρχουν και αυτοί που θα χάσουν πολύ λιγότερα από τους υπόλοιπους.



Σε κάποιους από μας δεν θα κοπούν τα οικογενειακά επιδόματα και τα επιδόματα γάμου – γιατί δεν τα παίρναμε ποτέ.
Κάποιοι από μας δεν θα δουν να κόβονται οι συντάξεις χηρείας – όποιος δεν μπορεί να παντρευτεί, δεν μπορεί και να χηρέψει.Δεν πρόκειται να χάσουμε την περίθαλψη από το ταμείο του/της συζύγου αν μείνουμε άνεργοι.
Δεν πρόκειται να χάσουμε τις γονικές άδειες.
Δεν πρόκειται να χάσουμε το αυξημένο αφορολόγητο στα εισοδήματα των παντρεμένων.
Δεν πρόκειται να χάσουμε το αυξημένο αφορολόγητο για αγορά κατοικίας από παντρεμένους.
Δεν πρόκειται να χάσουμε την άδεια παραμονής του αλλοδαπού συντρόφου μας.
Δεν πρόκειται να χάσουμε τη δυνατότητα ευνοϊκής μετάθεσης κοντά στο\στη σύζυγο αν είμαστε στρατιωτικοί.
Δεν πρόκειται να χάσουμε την απαλλαγή από το φόρο κληρονομιάς για την περιουσία που αποκτήσαμε με το σύντροφό μας. Ούτε την προστασία από τους συγγενείς που θέλουν “μερτικό”.
Δεν πρόκειται να χάσουμε την περίθαλψη ούτε τις δωρεάν κατασκηνώσεις που προσφέρει το ταμείο στα παιδιά μας.
Κάποιοι από μας θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε περισσότερα και να λαμβάνουμε λιγότερα ακριβώς όπως και πριν. Πολλοί θα συνεχίσουν να ανησυχούν για το πως θα τα φέρουν βόλτα μεγαλώνοντας παιδιά. Κάποιοι άλλοι δεν έχουμε καν αυτή τη δυνατότητα.
Και αυτή την περίφημη κοινωνική “αλληλεγγύη” που θα γένναγε η κρίση δεν την έχουμε δει ακόμα। Αυτό το “κράτος πρόνοιας” που καταρρέει, κουτσουρεμένο και βαλλόμενο από παντού, συνεχίζει να είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα άλλων. Είναι όμως αλήθεια ότι κάποιοι από μας έχουν πολύ λιγότερα να χάσουν από αυτή την κρίση. Γιατί ξεκινήσαμε με πολύ λιγότερα.



Καλοκαιρινό κάλεσμα ομοφυλοφίλων

«Πέταξε στη Σκιάθο να βρεις την αθάνατη αγάπη»
Το πρώτο διεθνές φεστιβάλ « Gay Culture» θα φιλοξενήσει από τις 12 ως τις 15 Ιουλίου το νησί της Σκιάθου. Το φεστιβάλ, με σλόγκαν «Πέταξε στη Σκιάθο να βρεις την αθάνατη αγάπη», περιλαμβάνει σόου μόδας, εκδηλώσεις, πάρτι και διαγωνισμό για το τίτλο του «Μίστερ Κούρος».Οι περισσότεροι ξενοδόχοι του νησιού εμφανίζονται υπέρμαχοι της συγκεκριμένης εκδήλωσης καθώς θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο το νησί, ενώ έχουν γίνει ήδη κρατήσεις ακόμα και από την Κίνα. Βέβαια υπάρχουν και οι αντίθετες απόψεις που υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο φεστιβάλ ενδέχεται να ακυρώσει τις αφίξεις άλλων τουριστών…

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου: Η Λεσβιακή Ομάδα Αθήνας κάνει πάρτι



Η Λεσβιακή Ομάδα Αθήνας κάνει πάρτι για γυναίκες όλων των ειδών!
Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 22:00,στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο της Τσαμαδού 15 στα Εξάρχεια, στο τέως Άρωμα.
Είσοδος χωρίς αντίτιμο.
Λαχειοφόρα αγορά με κολπόσχημα δώρα-έκλπληξη.

Διαφημιστική εκστρατεία υπέρ των γκέι γάμων


Στόχος να μπει τέλος στις διακρίσεις στην Αυστραλία
«Μια ιστορία αγάπης» είναι ο τίτλος διαφημιστικού σποτ στην Αυστραλία που έχει σαν στόχο να μπει ένα τέλος στις διακρίσεις σε ό,τι αφορά τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Το βίντεο, την παραγωγή του οποίου ανέλαβε ανεξάρτητος οργανισμός, παρουσιάζει δύο άντρες να απολαμβάνουν ο ένας τη συντροφιά του άλλου στη διάρκεια ρομαντικών ραντεβού ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν με διάφορους τρόπους να κάνουν τις οικογένειες τους να αποδεχτούν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.«Ήρθε η ώρα. Ας βάλουμε ένα τέλος στις διακρίσεις γύρω από το γάμο», είναι η φράση με την οποία ολοκληρώνεται το βίντεο. Αν και το ποσοστό των Αυστραλών που υποστηρίζουν το γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου είναι σχετικά μικρό, λίγοι είναι εκείνοι που το αναγάγουν σε εθνικό ζήτημα.Πρόσφατα, η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Julia Gillard εξέφρασε την αντίθεση της στην ισότητα γκέι και στρέιτ ζευγαριών στο θέμα του γάμου.

Gay-friendly τουρισμός: Ταξιδεύοντας... εναλλακτικά



της Ηρώς Κουνάδη

Η ερώτηση «γιατί gay τουρισμός;» –που συνοδεύεται, από πλευράς straight αναγνωστικού κοινού, από σηκωμένο φρύδι και ειρωνικό μειδίαμα– παραπέμπει στην τεράστια συζήτηση «γιατί gay pride;» και «γιατί να το κάνεις θέμα;» και «γιατί ειδικά δικαιώματα;»। Η απάντηση, πιστεύω, έχει να κάνει με τη θεωρία δράσης και αντίδρασης, και με το γεγονός ότι οι διακρίσεις οδηγούν σχεδόν πάντα αναπόφευκτα σε άλλες διακρίσεις.

Με απλά λόγια, αν τον 21ο αιώνα υπάρχουν ακόμα καθεστώτα που τιμωρούν την ομοφυλοφιλία δια της θανατικής ποινής ή, απλούστερα, αν υπάρχουν αφιλόξενοι προς τα gay ζευγάρια ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, σαφώς και θα υπάρχουν και ειδικά πακέτα διακοπών, ειδικά προγράμματα και ειδικά ταξιδιωτικά γραφεία προσανατολισμένα στο να βοηθήσουν τους πελάτες τους να αποφύγουν τέτοιες και χειρότερες κακοτοπιές। Χωρίς, βέβαια, το παραπάνω να σημαίνει πως τα εν λόγω γραφεία και προγράμματα φτιάχτηκαν από ανθρωπιστές και πολέμιους της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με μοναδικό σκοπό ζωής να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους να μην ξαναπέσουν ποτέ θύματα διακρίσεων και εχθρικών συμπεριφορών στις διακοπές τους. Γεγονός είναι πως αυτό που ο βρετανικός Τύπος ονόμασε πριν από 2-3 χρόνια «ροζ χρήμα» ρέει άφθονο και δελεάζει πολλούς: ο τζίρος του gay τουρισμού για το 2006 ανήλθε σε περισσότερα από 70 δισεκατομμύρια ευρώ –επί συνόλου 650 δισεκατομμυρίων που ήταν ο συνολικός τουριστικός τζίρος παγκοσμίως– και αναμένεται να αυξηθεί κατά 14 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στην επόμενη πενταετία.

Εννοείται πως το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού δαπανάται στις πέντε χώρες που έχουν νομιμοποιήσει το γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών, οι οποίες είναι, άλλωστε, και η κορυφή της λίστας των δημοφιλέστερων προορισμών για το συγκεκριμένο target group. Όπως θα το θέταμε, δηλαδή, στη γλώσσα της… πιάτσας, τα χοντρά λεφτά παίζονται στην Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Νότια Αφρική και τον Καναδά, όπου τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια καταφεύγουν για να επισημοποιήσουν τη σχέση τους, και ακολουθούν τα κλασσικά “vacation spots” της Μυκόνου, της Ίμπιζα και του Λονδίνου. Στον αντίποδα, οι χώρες τις οποίες τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια δεν ενθαρρύνονται να επισκεφθούν είναι, κατ’ αρχάς, οι οκτώ χώρες στις οποίες η ομοφυλοφιλία επισύρει την ποινή του θανάτου: συγκεκριμένα, το Αφγανιστάν, το Ιράν, η Σαουδική Αραβία, η Μαυριτανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Υεμένη, το Πακιστάν και το Σουδάν καθώς και η περιοχή της Τσετσενίας. Παρά το γεγονός ότι, όπως αναφέρει και ο έγκυρος γαλλικός ταξιδιωτικός οργανισμός Routard, οι ταξιδιώτες τυγχάνουν σε γενικές γραμμές καλύτερης μεταχείρισης σε σχέση με τους πολίτες των χωρών αυτών, ιδιαίτερη προσοχή στις δημόσιες εκδηλώσεις και τη συμπεριφορά εν γένει συνίσταται στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια που ταξιδεύουν τόσο σε αυτές όσο και σε ογδόντα ακόμη χώρες του κόσμου όπου η ομοφυλοφιλία θεωρείται ποινικό αδίκημα –η Σενεγάλη, η Νικαράγουα και το Πουέρτο Ρίκο είναι μερικά παραδείγματα– και τιμωρείται με βαριές ποινές φυλάκισης, που μπορούν να φτάσουν έως και δέκα χρόνια. Όσο κι αν προκαλεί έκπληξη, το δουκάτο του Λουξεμβούργου επιβάλλει περιορισμούς στην ελευθερία έκφρασης των ομοφυλόφιλων. Όλοι αυτοί οι νόμοι, βέβαια, δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να συγχέονται με την καθημερινή πραγματικότητα των πολιτών των συγκεκριμένων χωρών –το ότι η ομοφυλοφιλία απαγορεύεται δια νόμου στη Νικαράγουα δε σημαίνει ότι όλοι οι ομοφυλόφιλοι της χώρας έχουν μεταναστεύσει στην Ολλανδία. Οι LGBT κοινότητες υπάρχουν στις χώρες αυτές όσο και στις αντίστοιχες ευρωπαϊκές, με τη διαφορά, βέβαια, ότι ζουν και κινούνται πολύ πιο υπόγεια και πολύ πιο προσεκτικά. Στην… ηλιόλουστη πλευρά των πραγμάτων, υπάρχουν κάποιοι –αν και λίγοι– νόμοι στη Ναμίμπια, τη Νότια Αφρική, την Ταϊβάν, την Κόστα Ρίκα, σε πολιτείες των ΗΠΑ και πόλεις της Λατινικής Αμερικής όπως η Πόλη του Μεξικού, το Buenos Aires και κάποιες πόλεις της Βραζιλίας που απαγορεύουν ρητά τις διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και τις ομοφοβικές εκδηλώσεις. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεσμεύονται από τη Συνθήκη του Άμστερνταμ να θεσμοθετήσουν νόμους κατά των διακρίσεων. Αλλά αρκετά με το γράμμα του νόμου. Ειδικευμένα ταξιδιωτικά γραφεία έχουν αρχίσει να δημιουργούνται και να κερδίζουν έδαφος στην Ευρώπη, ενώ τα αντίστοιχα πακέτα των «παραδοσιακών» ταξιδιωτικών γραφείων αυξάνονται και πληθύνονται. Στην Ελλάδα, το Windmills Travel προσφέρει custom packages, ήτοι εκδρομές και μεγάλα ταξίδια κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των πελατών του –σε ό,τι αφορά, για παράδειγμα, τη διάρκεια του ταξιδιού ή τα ξενοδοχεία– ενώ αναλαμβάνει μεμονωμένα ταξίδια ανά τον κόσμο προσαρμοσμένα στις ανάγκες των ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Aν αναζητάτε, ας πούμε, ένα ξενοδοχείο πολυτελείας με διακριτική ή ακόμα καλύτερα gay-friendly φιλοσοφία στο Μαυρίκιο, που δε φημίζεται για την ανοχή απέναντι στην ανδρική ομοφυλοφιλία, θα απευθυνθείτε οπωσδήποτε στους ανθρώπους του. Τα αντίστοιχα ταξιδιωτικά δίκτυα, όπως το καναδέζικο Lesbian and Gay Hospitality Exchange International, που είναι, ουσιαστικά, το Couch Surfing στην πιο gay-friendly εκδοχή του και βασίζεται στην αρχή της ανταλλαγής δωρεάν φιλοξενίας μεταξύ των ταξιδιωτών, επίσης αυξάνονται συνεχώς. Το ίδιο ισχύει και για τις εξειδικευμένες online υπηρεσίες: το Navigaytor είναι η απόλυτη μηχανή αναζήτησης gay-friendly ξενοδοχείων ανά τον κόσμο, τα άρθρα στο ταξιδιωτικό section του GayWired προτείνουν τα καλύτερα tips διαμονής, εξόδου και shopping στους «καλύτερους gay προορισμούς του κόσμου», ενώ το αμερικανικό gay ταξιδιωτικό περιοδικό Passport διαθέτει ολόκληρο το περιεχόμενό του online. Αρκετοί οργανισμοί τουρισμού διαφόρων χωρών έχουν κάνει σοβαρότατη δουλειά στα gay sections τους. Από τα sites που αξίζει να δείτε, είναι αυτό του Βρετανικού Οργανισμού Τουρισμού, το αντίστοιχο του Μόντρεαλ και αυτό της Νέας Ζηλανδίας. Απενοχοποιημένα, χρηστικότατα, κεφάτα και γεμάτα πληροφορίες. Παράδειγμα για όλους.

Ομοφυλοφιλία και γνωστοποίηση στην οικογένεια

Σύμφωνα με την Cass (1979), η διαδικασία γνωστοποίησης στον περίγυρο της σεξουαλικής ταυτότητας κάποιου ανθρώπου χαρακτηρίζεται από κάποια συγκεκριμένα στάδια τα οποία βέβαια δεν ακολουθούν πάντα την ίδια σειρά:
1) Σύγχυση ταυτότητας
Στα αρχικά στάδια της διαπίστωσης ότι κάποιος έλκεται από το ίδιο φύλο, το άτομο μπορεί να μην αποδέχεται την ομοφυλοφιλική του ταυτότητα, να αισθάνεται μπερδεμένο και να ψάχνει παντού επιβεβαίωση ότι είναι ετεροφυλόφιλο.

Ακόμα κι αν έχει κάποιες εμπειρίες με άτομα του ίδιου φύλου, μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του ως «straight» που πειραματίζεται ή που έχει κάποιες ομοφυλόφιλες φαντασιώσεις. Στην περίοδο αυτή, μπορεί να διεκδικήσει σχέσεις με άτομα του αντίθετου φύλου, πιστεύοντας πραγματικά ότι τα πράγματα θα πάνε καλά।
2) Σύγκριση ταυτότητας
Σε αυτό το στάδιο, τα άτομα αρχίζουν να αποδέχονται την πιθανότητα της ομοφυλοφιλίας τους. Ίσως να προσπαθούν να δώσουν μια εξήγηση σε αυτό που τους συμβαίνει ή να προσπαθούν να αρνηθούν ότι η ομοφυλοφιλία αποτελεί την κεντρική τους ταυτότητα. Άλλοι ίσως να αποδέχονται την ταυτότητα τους αυτή αλλά να προσπαθούν να κοντρολάρουν την έκφραση της με το να παντρεύονται ,για παράδειγμα ,κάποιο άτομο του αντίθετου φύλου. Τέλος κάποιοι, μπορεί να προσπαθούν να πιέσουν τους εαυτούς τους να αποκτήσουν μια ετεροφυλόφιλη ταυτότητα λόγω συναισθημάτων ενοχής ή ντροπής που βιώνουν.
3)Ανοχή ταυτότητας
Το άτομο αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που νιώθουν έτσι. Αρχίζει να γίνεται πιο δεκτικό σε μια ομοφυλόφιλη ταυτότητα και να σπάει την απόμονωση του προσεγγίζοντας άλλους ομοφυλόφιλους. Στο στάδιο αυτό, μπορεί ακόμα να συνυπάρχουν συναισθήματα ντροπής ή εσωτερικευμένης ομοφοβίας.
4) Αποδοχή ταυτότητας
Συμβαίνει η μετάβαση από την απλή ανοχή της σεξουαλικής ταυτότητας του ατόμου στην αποδοχή. Η ομοφυλόφιλη ταυτότητα βιώνεται από το άτομο ως κάτι θετικό παρά ως κάτι το οποίο πρέπει να ανεχτεί. Η συναναστροφή με την ομοφυλόφιλη κοινότητα αυξάνεται και το άτομο προσπαθεί να αντιμετωπίσει την εσωτερική ένταση που απορρέει από τη μη συμμόρφωση με τα «κοινωνικά πρότυπα». Στο στάδιο αυτό, αρχίζει και η επιλεκτική γνωστοποίηση στον περίγυρο. Το άτομο ίσως να χρειάζεται βοήθεια στο να αποφασίσει το πώς,πότε και σε ποιούς να αποκαλύψει τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.
5)Υπερηφάνεια ταυτότητας
Το άτομο αισθάνεται ότι ο περίγυρος του πρέπει να μάθει «ποιός πραγματικά είναι». Η συνανατροφή με ετεροφυλόφυλους περιορίζεται και το άτομο αγκαλιάζει την «gay κουλτούρα». Πιθανώς να υπάρχει ο διαχωρισμός «εμείς» (gay) και «αυτοί»(straight).
6) Σύνθεση/συγχώνευση ταυτότητας
Το άτομο συγχωνεύει τη σεξουαλική του ταυτότητα με άλλες πτυχές του εαυτού του. Έτσι, ο σεξουαλικός προσανατολισμός γίνεται μόνο ένα μέρος του εαυτού του παρά ολόκληρη η ταυτότητα του. Ο διαχωρισμός «εμείς» και «αυτοί» καταλύεται.Παρόλο που το μοντέλο αυτό διατυπώθηκε πριν από αρκετά χρόνια, πολλοί σύγχρονοι θεραπευτές θεωρούν ότι εξηγεί ικανοποιητικά τη διαμόρφωση της σεξουαλικής ταυτότητας χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι αποτελεί μια «απόλυτη εξήγηση».
Γνωστοποίηση στην οικογένεια και το φιλικό περιβάλλον
Η γνωστοποίηση της σεξουαλικής ταυτότητας στην οικογένεια συνήθως δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το κοινωνικό στίγμα κατά της ομοφυλοφιλίας είναι ακόμα αρκετά έντονο στην Ελληνική κοινωνία παρά τις όποιες αλλαγές μπορεί να έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.
Προς το άτομο που σκέφτεται να αποκαλύψει το σεξουαλικό του προσανατολισμό:
Η αποκάλυψη του σεξουαλικού σου προσανατολισμού είναι μια μεγάλη απόφαση που απαιτεί θάρρος και γενναιότητα. Πριν το κάνεις, προσπάθησε να αναλογιστείς τα ακόλουθα:
Εάν ακόμα δεν έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου τα συναισθήματα σου και αισθάνεσαι θλίψη ή ενοχή, ίσως να ήταν καλύτερο να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου ώστε να αποδεχτείς εσύ πρώτος/η από όλους την σεξουαλική σου ταυτότητα. Προσπάθησε να επιλέξεις την κατάλληλη χρονική στιγμή. Λάβε υπόψη την κατάσταση υγείας, τη διάθεση καθώς και άλλα προβλήματα των ανθρώπων με τους οποίους θα ήθελες να μοιραστείς τη σεξουαλικότητα σου. Προετοίμασε τον εαυτό σου για κάθε αντίδραση. Οι άνθρωποι στους οποίους θα γνωστοποιήσεις τον προσανατολισμό σου μπορεί να αντιδράσουν με έκπληξη, θυμό ή στεναχώρια. Δώσε τους χρόνο να επεξεργαστούν αυτό που τους είπες. Η πρώτη αντίδραση δε σημαίνει ότι θα παραμείνει ίδια για πάντα. Θυμίσου ότι πολλοί ομοφυλόφιλοι άνθρωποι χρειάζονται χρόνο για να αποδεχτούν οι ίδιοι τη σεξουαλικότητα τους. Μην αποκαλύψεις τον προσανατολισμό σου κατά τη διάρκεια κάποιου καυγά ή διαφωνίας. Δε θα ήταν ωφέλιμο να κάνεις την οικογένεια σου να νιώσει ένοχη για την ταυτότητα σου διότι δεν ευθύνεται για αυτή. Εάν κάποιος από τους φίλους σου σε απορρίψει λόγω της αποκάλυψης που έκανες, προσπάθησε να μην αφήσεις να επηρεαστεί η αυτοεκτίμηση σου. Το να μοιραστείς κάτι τόσο σημαντικό είναι ένα δώρο και μια ψήφος εμπιστοσύνης στον άλλο.Εάν οι φίλοι σου δεν το δούν έτσι, τότε η σχέση που υπήρχε ίσως να μην ήταν τόσο ουσιαστική. Η αποκάλυψη στον περίγυρο ίσως να μην πάει πάντα καλά. Είναι όμως μια εμπειρία που έχει τη δυνατότητα να δράσει απελευθερωτικά.
Προς την οικογένεια
Εάν το παιδί σας σας αποκάλυψε πρόσφατα την ομοφυλόφιλη σεξουαλική ταυτότητα του, ίσως να βιώνετε έντονα συναισθήματα έκπληξης, θυμού, απογοήτευσης και να έχετε στο μυαλό σας πολλές αναπάντητες ερωτήσεις όπως για παράδειγμα, το «πώς είναι δυνατό να συνέβη αυτό»। Ίσως να βρίσκετε δύσκολο να το αποδεχτείτε και να θέλετε να πιστεύετε ότι είναι μια περαστική φάση। Τα συναισθήματα και οι απορίες αυτές είναι απόλυτα λογικές.
Παρόλο, που η ομοφυλοφυλία, εδώ και πολλά χρόνια, δε θεωρείται πλέον νόσος, ούτε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ούτε από τη νεότερη ψυχιατρική, το κοινωνικό στίγμα εμμένει δημιουργώντας αρνητικά στερεότυπα για τους ομοφυλόφιλους. Σύμφωνα με έρευνες, περίπου το 2% με 13% του πληθυσμού έχει ομοφυλόφιλο σεξουαλικό προσανατολισμό. Μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει μια σύμφωνη γνώμη από την επιστημονική κοινότητα σχετικά με το ποιοί παράγοντες καθορίζουν τη σεξουαλική ταυτότητα.
Εάν νιώθετε συναισθήματα βαθιάς θλίψης για αυτό που σας αποκαλύφθηκε όπως σα να είχατε βιώσει μια απώλεια,κι αυτό είναι απόλυτα κατανοητό. Στο μυαλό σας είχατε ονειρευτεί συγκεκριμένα πράγματα για το παιδί σας και τα νέα που μάθατε κλόνισαν τα όνειρα σας αυτά. Η ζωή του θα είναι ίσως διαφορετική απ’ότι φανταζόσασταν χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα είναι μια ζωή με νόημα ή μια ζωή ευτυχισμένη.
Ίσως να είναι δύσκολο για εσάς να το πιστέψετε αυτό τώρα (δεδομένου όλων των αρνητικών συσχετισμών που φέρνει στο μυαλό η ομοφυλοφιλία) αλλά η εμπειρία δείχνει ότι οι ομοφυλόφυλοι που αποδέχονται την ταυτότητα τους έχουν πολύ πιο ευτυχισμένες ζωές από αυτούς που προσπαθούν να την καταπιέσουν. Αντίθετα, άνθρωποι που προσπαθούν να «σκοτώσουν τα συναισθήματα τους» , εμφανίζουν πολύ συχνότερα κατάθλιψη, άγχος, κατάχρηση ουσιών και αυτοκτονικό ιδεασμό.
Αν αναρωτιέστε γιατί το παιδί σας να επιλέξει να είναι ομοφυλόφιλος/η και ταυτόχρονα να αμφιβάλετε τους εαυτούς σας και τον τρόπο που το μεγαλώσατε, ίσως απλά να ρωτάτε την λάθος ερώτηση.Προσπαθείστε να αναλογιστείτε: Γιατί κάποιος να επιλέξει να είναι κάτι που φέρει τόσο αρνητικό στίγμα και ξέρει ότι πιθανώς να προβληματίσει και να φέρει ντροπή στην οικογένεια του; Γιατί να επιλέξει κάτι που μπορεί να κοστίσει την απόρριψη από αυτούς που αγαπά αλλά και την κοινωνική απόρριψη; Γιατί να επιλέξει μια σεξουαλική ταυτότητα που ο ίδιος βρίσκει δύσκολο να αποδεχτεί πρώτα; Ίσως λοιπόν τελικά να μην το επιλέγει όπως και ένας ετεροφυλόφιλος δεν επιλέγει να είναι ετεροφυλόφιλος.
Η διαδικασία της αποδοχής αυτής της νέας πραγματικότητας είναι δύσκολη γιατί εμπεριέχει συναισθήματα όπως το σοκ, την απογοήτευση ότι τα πράγματα δεν θα γίνουν όπως τα είχατε φανταστεί καθώς και την ανησυχία για το μέλλον του παιδιού σας. Εάν όμως μπορούσατε να το εμπιστεύεστε μέχρι χτές και να αναγνωρίζετε τα χαρίσματα του , θυμηθείτε ότι ακόμα έχετε τον ίδιο άνθρωπο απεναντί σας.
Πηγές:
Cass, V. (1979). Homosexual identity formation: A theoretical model. Journal of Homosexuality, 4 (3), 219-235.Kort, J. (2008). Gay Affirmative Therapy for the Straight Clinician:The Essential Guide. W. W. Norton & Company

Μαρία Μεραμβελιωτάκη-Simon MScΨυχολόγος-Σύμβουλος- NLP Practitioner http://www.happymind.gr/

Άμεση ερωτική απόλαυση για τις γυναίκες με αυτά τα "καυτά σημεία"



Γνώριζες πως, σύμφωνα με την αρχαία κινεζική ερωτική πρακτική, η σεξουαλική ευχαρίστηση για τις γυναίκες επιτυγχάνεται με τη μορφή διέργεσης ορισμένων 'σημείων βελονισμού', ή σημείων απόλαυσης, που όταν διεγείρονται προκαλούν στις γυναίκες ερεθισμό, τονώνουν τη σεξουαλική αντοχή και επαναφορτίζουν το κομμάτι του νευρικού συστήματος που ελέγχει τις σεξουαλικές αισθήσεις;
Το 'πεδίο Τσιναμπάρ' είναι μια γραμμή 7 σημείων από το θώρακα μέχρι το ηβικό οστό, πάνω ακριβώς από το γεννητικό όργανο της γυναίκας.
Προκειμένου να πετύχεις την ενίσχυση της σεξουαλικής ευχαρίστησης σε μια γυναίκα, σκέψου μια νοητή γραμμή μεταξύ των δύο αυτών σημείων, με πέντε επιπλέον σημεία, με σχεδόν ίση απόσταση μεταξύ τους.
Πίεσε το κάθε ένα από αυτά τα σημεία απόλαυσης για τουλάχιστον 5 δευτερόλεπτα και μετά πίεσέ τα πάλι.
Υπάρχουν ακόμα δύο σημεία διέγερσης που βρίσκονται κατά μήκος της πτυχής ανάμεσα στην κοιλιά και τους μηρούς. Το μέρος που αυξάνει την ηδονή στις γυναίκες, βρίσκεται ανάμεσα στον πρωκτό και τη βάση του ανοίγματος του κόλπου.
Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να έχεις επαφή με αυτά τα μέρη σα να αγγίζεις ένα συρμάτινο φράχτη. Τα σημεία αυτά είναι ΠΟΛΥ ευαίσθητα στο άγγιγμα.
Αυτό το κρυφό σημείο μπορεί να προσεγγιστεί με απευθείας πίεση με το δάχτυλο, κατά τη βαθιά διείσδυση στον κόλπο.
Ο λοβός του αυτιού της γυναίκας:
Οι λοβοί των αυτιών είναι γεμάτοι με αιμοφόρα αγγεία και νευρικές απολήξεις. Προσπάθησε να τρίψεις απαλά τους λοβούς της με τις άκρες των δαχτύλων σου, ή γλείψε τους λιγάκι με τη γλώσσα σου. Αυτό μπορεί να προσφέρει μεγάλη ερωτική ευχαρίστηση σε μια γυναίκα. Μια απαλή, ζεστή ανάσα (αρκεί να μη φυσήξεις πολύ δυνατά), μπορεί επίσης να έχει καλά αποτελέσματα.
Οι μηροί της:
Η επιφάνεια της εσωτερικής πλευράς των μηρών μιας γυναίκας είναι εξαιρετικά ευαίσθητη γεμάτη με νεύρα και σε μερικές γυναίκες ο ερεθισμός της συγκεκριμένης περιοχής, αποτελεί μια ωραία περιπέτεια!
Άλλες ερωτογενείς ζώνες στη γυναίκα που προκαλούν διέγερση, είναι:
Ο λαιμός της
Οι μασχάλες της
Ο αφαλός της
Η κοιλιά της
Τα δάχτυλά της
Ποιος ξέρει και τι άλλο; Πρέπει να εξερευνήσεις!
Υπάρχουν τόσες πολλές ερωτικές ζώνες που προκαλούν άμεση σεξουαλική ηδονή στις γυναίκες, σε ολόκληρο το σώμα και στο δικό σου!
Είναι διασκεδαστική η εξερεύνηση, τα φιλιά και τα χάδια και σε οδηγούν σε έντονη ερωτική ευχαρίστηση!
πηγή: http://www.somethinglesbian.com/sexual-pleasure-for-women/

Ομοφυλοφιλία




Η ομοφυλοφιλία προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις: όμοιος + φύλο + φιλία, που σημαίνει «αυτός που είναι φίλος του ιδίου φύλου». Ευρύτερα όμως έχει καθιερωθεί ως «η ερωτική έλξη και/ή σεξουαλική επαφή ατόμου προς άτομο του ιδίου φύλου».Η ομοφυλοφιλία σε πολλές περιπτώσεις αντιμετωπίζεται αρνητικά κυρίως από την εκκλησία που την θεωρεί αμαρτία, αλλά και σε πολλές κοινωνίες είναι στιγματισμένη ως ανεπιθύμητο φαινόμενο. Η στάση του νεοέλληνα τα τελευταία 20 χρόνια έχει κάπως αλλάξει απέναντι σ’ αυτή την ομάδα ανθρώπων, τους ομοφυλόφιλους, που δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους συνανθρώπους τους εκτός από τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους. Συνεπώς οι ομοφυλόφιλοι, άντρες και γυναίκες, είναι ακόμα αναγκασμένοι να κρύβουν την ιδιαιτερότητα τους, να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο εργασιακό περιβάλλον, να γίνονται αντικείμενο χλευασμού, ενώ οι κοινωνικές πιέσεις που επανειλημμένως δέχονται, τους δημιουργούν ψυχολογικά προβλήματα. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι στο ζωικό βασίλειο η ομοφυλοφιλία συναντάται συχνά. Στους ανθρώπους το ποσοστό των ομοφυλόφιλων, σύμφωνα με αξιόπιστες στατιστικές πηγές, ανέρχεται στο 4% του παγκόσμιου πληθυσμού, ανεξάρτητα από την χρονική περίοδο.Η γενικότερα αρνητική στάση απέναντι στο γεγονός της ομοφυλοφιλίας έχει ψυχολογική βάση, διότι θεωρείται ως «αφύσικη έλξη» επειδή ξεφεύγει από το καθιερωμένο σχήμα του αρσενικού που ζευγαρώνει με το θηλυκό με σκοπό τη διαιώνιση του είδους. Η στάση αυτή βασίζεται στην λογική ότι η φύση έφτιαξε δύο διαφορετικά φύλα με σκοπό το ένα να έλκεται από το άλλο. Η απόκλιση λοιπόν από το κανόνα δημιουργεί φόβο και ως συνήθως ο φόβος έχει την ρίζα του στην άγνοια.Τι είναι λοιπόν αυτό που καθορίζει το φύλο μας; Όταν η μαία κρατάει το νεογέννητο βρέφος στα χέρια της βασίζεται αποκλειστικά στην ανατομία του όταν μας ανακοινώνει «είναι αγοράκι». Στην πραγματικότητα ο καθορισμός του φύλου δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση διότι επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες.Στο καίριο ερώτημα της ομοφυλοφιλίας αν: «Γεννιόμαστε ομοφυλόφιλοι ή γινόμαστε;» η επιστήμη δυσκολεύεται να απαντήσει, καθ’ ότι η μελέτη της ομοφυλοφιλίας παρουσιάζει μερικά μοναδικά προβλήματα.Καταρχάς οι ερευνητές δυσκολεύονται να αποφασίσουν σύμφωνα με ποια κριτήρια θα θεωρήσουν κάποιο άτομο ως ομοφυλόφιλο. Ποιος λοιπόν θεωρείται ομοφυλόφιλος; Προκειμένου ν’ απαντηθεί το ερώτημα αυτό, οι επιστήμονες πρέπει να αποφασίσουν αν θα πρέπει να στηριχθούν στην συχνότητα της ομοφυλοφιλικής συμπεριφοράς, ή στην ηλικία που αυτή εμφανίστηκε, ή στην παρουσία ομοφυλοφιλικών φαντασιώσεων.Η έρευνα τελικά έχει εστιασθεί σε τέσσερα σημεία:- Στις δομικές μετρήσεις του εγκεφάλου- Στα γενετικά δεδομένα- Στις οικογενειακές τάσεις- Στις ανατομικές ομοιότητεςΑπό το σύνολο των αποτελεσμάτων στις μελέτες των παραπάνω τεσσάρων ενοτήτων, φαίνεται ότι ενώ η γενετική είναι πιθανό να διαδραματίζει τον ρόλο της στην ομοφυλοφιλία, οι περιβαλλοντικοί παράγοντες συμβάλλουν επίσης στο σεξουαλικό προσανατολισμό. Συνοψίζοντας: Αυτό που καθορίζει το φύλο μας, επηρεάζεται από διαφορετικούς παράγοντες όπως τα γονίδια, ο εγκέφαλος, οι ορμόνες, τα εσωτερικά γεννητικά όργανα και το περιβάλλον.Οι δυνατοί συνδυασμοί αυτών των παραγόντων είναι αναρίθμητοι!
ΒΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΡΡΕΟΥΣΑΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΟΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥ ΑΤΟΜΟΥ
Οι παρακάτω παράγραφοι αναδεικνύουν τρόπους στους ομοφυλόφιλους άντρες (gays) και γυναίκες (λεσβίες), να ξεπεράσουν την δυστυχία που μπορεί να βιώνουν από την καταπίεση της πραγματικής τους φύσης και την απόρριψη της ομοφυλοφιλίας τους από το κοινωνικό περίγυρο.Στην απόρριψη της πραγματικής τους φύσης καταλήγουν κάποιοι άνθρωποι λόγω των προκαταλήψεων της κοινωνίας και την πίεση που δέχονται από την οικογένεια. Ωστόσο, η καταπίεση της πραγματικής τους φύσης, οδηγεί μόνο σε περισσότερη δυστυχία μακροπρόθεσμα.Οι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι συμφωνούν ότι το να έχουν αποδεχτεί την ομοφυλοφιλία τους είναι σαν να «έχουν πετάξει ένα μεγάλο βάρος από τους ώμους τους» και αισθάνονται ευτυχία.
ΒΗΜΑ 1ο: Πως καταλαβαίνεις ότι είσαι gay ή λεσβία;Αν έχεις την παραμικρή αμφιβολία για το σεξουαλικό σου προσανατολισμό τότε πιθανότατα δεν είσαι 100% ετεροφυλόφιλος χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αναπτύξεις σίγουρα ,αποκλειστικά, ομοφυλοφιλική συμπεριφορά. Εάν όμως τελικά διαπιστώσεις ότι ελκύεσαι ερωτικά μόνο από άτομα του ιδίου φύλου, τότε πιθανότατα είσαι gay ή λεσβία.
ΒΗΜΑ 2ο: Δεν μπορείς να αλλάξεις τον σεξουαλικό σου προσανατολισμό.Υπάρχουν απειροελάχιστες ενδείξεις ότι μια τέτοια αλλαγή μακροπρόθεσμα είναι επιτυχημένη. Μπορεί να σταματήσεις αν θέλεις να κάνεις σεξ με άτομα του ιδίου φύλου, αλλά οι επιθυμίες σου θα παραμείνουν τουλάχιστον ίδιες, αν όχι εντονότερες. Η δε έλλειψη «δράσης», προκαλεί μεγάλο στρες που οδηγεί σε μεγαλύτερα προβλήματα όπως κατάθλιψη, αυτοκτονικές σκέψεις και άλλες σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις.
ΒΗΜΑ 3ο: Ανάπτυξε την αυτοπεποίθηση σου.Φτιάξε μία λίστα με τις αρετές σου και τα χαρακτηριστικά σου. Μπορεί να είσαι ευγενικός, να είσαι πιστός φίλος, να είσαι ευχάριστος, ή υπομονετικός, να έχεις ωραία μάτια ή ψηλό κορμί, ή ακόμα ένα ωραίο χαμόγελο. Το να είσαι gay ή λεσβία είναι τόσο μέρος του εαυτού σου, όσο οι αρετές σου και τα χαρακτηριστικά σου.
ΒΗΜΑ 4ο: Εκδηλώνομαι.Ένα σημαντικό βήμα στην αποδοχή της ομοφυλοφιλίας σου είναι να ανοιχτείς σε αυτό το θέμα και να δείχνεις στους άλλους ότι τα έχεις βρει με τον εαυτό σου και είσαι εντάξει με αυτό που είσαι. Όσοι περισσότεροι άνθρωποι το γνωρίζουν και το αποδέχονται, τόσο πιο εύκολο θα είναι για σένα ν’ αποδεχτείς τον εαυτό σου. Βρες μια ομάδα υποστήριξης με ομοφυλόφιλους φίλους όπου θα μπορείς να μιλήσεις. Μην περιοριστείς όμως σε παρέες που αποτελούνται μόνο από gay άτομα και λεσβίες. Θα δεις ότι η αποδοχή της ομοφυλοφιλίας σου από straight φίλους σου, σημαίνει πολλά. Προσπάθησε να είσαι ανοιχτός με την σεξουαλικότητα σου, τόσο σε ένα κατεξοχήν ομοφυλόφιλο περιβάλλον, όσο και μέσα σε μία ετεροφυλόφιλη κοινωνία, όπου και όταν αυτό είναι ασφαλές. Δείξε στους ανθρώπους ότι είσαι ένας ισορροπημένος άνθρωπος που απλά συμβαίνει να είναι ομοφυλόφιλος.
πηγή: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:yt9esn5Xz7QJ:kallinikou.gr/%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1+%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%B2%CE%B9%CE%B5%CF%82&cd=7&hl=el&ct=clnk&gl=gr

Η αποκάλυψη στον εαυτό μας....


Ορισμός: Υπάρχει η διαδικασία ανακάλυψης της προσωπικής μας ταυτότητας και της έκφρασης του φύλου.
Η στιγμή της ανακάλυψης για εμένα.
Ήταν η ημέρα της μητέρας πριν από μερικά χρόνια και επειδή η μητέρα μου ζει σε άλλη πολιτεία, της τηλεφώνησα για να της ευχηθώ χρόνια πολλά.
Η κατάσταση μεταξύ μας ήταν τεταμένη για κάποιους μήνες, επειδή κατά βάθος είχε ένα προαίσθημα πως γίνονταν αλλαγές σε εμένα και ήταν μεγάλες.
Πάντα γνώριζα στο βάθος ποια ήμουν...
Πέρασα τη ζωή μου, συμπεριλαμβανομένων, της παιδικής ηλικίας, των εφηβικών χρόνων και της πρώιμης ενηλικίωσης, γνωρίζοντας πως με κάποιον τρόπο ήμουν 'διαφορετική' και ένιωθα μια έλξη για το ίδιο φύλο. Ήξερα πως σε κάποιο σημείο της ζωής μου πιθανότατα θα έβγαινα με κάποιο κορίτσι, αλλά το να κάνω σχέση με γυναίκα, το είχα αποκλείσει!
Συνέβη μια συνάντηση που μου άλλαξε τη ζωή..
Γνώρισα ένα κορίτσι με το οποίο δούλευα μαζί και αρχίσαμε να κάνουμε παρέα. Μου άρεσε ειλικρινά. Ήξερα πως αυτό επρόκειτο να εξελιχθεί σε πρόβλημα, όπως και έγινε. Ήταν δύσκολο για εμένα να αποδεχθώ το γεγονός πως μπορεί να κατέληγα να έχω κάποια σχέση με γυναίκα! Όχι επειδή δεν ήθελα να δοκιμάζω καινούρια πράγματα, αλλά γιατί γνώριζα πως αν έκανα αυτό το βήμα, να φερθώ δηλαδή όπως πραγματικά ένιωθα, δε θα υπήρχε επιστροφή. Πάλεψα με αυτό το συναίσθημα για μήνες, σκεφτόμουν τους φίλους, την οικογένειά μου, το τι θα σκέφτονταν οι άλλοι.. Είχα αισθήματα αλλά δεν ήξερα τι να κάνω. Είμαι νια δυνατή γυναίκα και έχω περάσει πολλά στη ζωή μου.
Γιατί αυτό θα ήταν κάτι διαφορετικό;
Τελικά έφτασα στο συμπέρασμα ότι δεν ήθελα να έχω σχέσεις με το αντίθετο φύλο και ότι θα ζούσα τη ζωή μου όπως ακριβώς ένιωθα ότι θέλω να την ζήσω, με τον τρόπο που ήταν να γίνουν τα πράγματα. Θα ζούσα τη ζωή μου σα λεσβία.
Τελικά αποκαλύφθηκα στον εαυτό μου.
Είμαστε πιο εξοικειωμένες με την αποκάλυψη στους άλλους. Όταν δηλαδή ένας gay ή μια λεσβία ξεκινά να λέει στους φίλους και την οικογένεια για τη σεξουαλική ταυτότητα και τις προτιμήσεις του. Για να γίνει όμως αυτή η διαδικασία πρέπει να προηγηθεί η ανακάλυψη του εαυτού πρώτα.
Η αυτοαποκάλυψη είναι μια σταδιακή διαδικασία. Δεν είναι κάτι που θα συμβεί κάποια στιγμή και θα ξέρεις αυτόματα πώς θέλεις να ζήσεις. Δε λειτουργεί έτσι. Η αυτοαποκάλυψη είναι κομμάτι της αυτογνωσίας, να μάθεις τον εαυτό σου, κάτι που μπορεί να χρειαστεί κάμποσο καιρό.
Σύμφωνα με το ιατρικό site WebMD, "Συνήθως υπάρχει μια περίοδος περίπου δύο χρόνων, κατά την οποία πολλοί νέοι και νέες αυτρποσδιορίζονται σα μη ετεροφυλόφιλοι, αλλά προτιμούν να κρατήσουν αυτήν την πληροφορία για τον εαυτό τους".
Καθώς περνούσα τη διαδικασία της αυτοανακάλυψης, λίγο πολύ σε όλη τη διάρκεια της ζωής μου, όπως και άλλοι άνθρωποι, συνειδητοποίησα πως με ελκύει το ίδιο φύλο. Ένα άλλο άτομο μπορεί να έρθει και να μπει στη ζωή μας αργότερα (στο λύκειο, στο πανεπιστήμιο, ή στη μέση ηλικία).
Όλα εξαρτώνται από έναν αριθμό παραγόντων, όπως η οικογένεια, το περιβάλλον και ο βαθμός της προσωπικής αποδοχής για το ποιοι είμαστε σαν άνθρωποι.
1. Να γνωρίζεις ότι είσαι λεσβία.
Σε αρκετές περιπτώσεις, οι άνθρωποι μπερδεύονται όσον αφορά τη σεξουαλικότητά τους, όταν δεν είναι 100% ετεροφυλόφιλοι. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία, στο σεξουαλικό προσανατολισμό. Δεν υπάρχει κανένας γραπτός κανόνας, που να μας κατατάσσει σε κάποια κατηγορία. Ίσως σου αρέσουν και τα δύο φύλα και είσαι αμφιφυλόφιλη. Είναι σημαντικό να μη βάζεις ταμπέλες στον εαυτό σου και να μην αφήνεις ούτε τους άλλους να το κάνουν, εκτός αν αισθάνεσαι καλά με αυτό.
Αν αισθάνεσαι πως δεν ανήκεις πουθενά, επειδή δεν είσαι σαν τους υπολοίπους, αυτό είναι εντάξει. Ζήσε τη ζωή σου και να είσαι ο εαυτός σου. Το να αποδεχτείς τον εαυτό σου για εσένα, είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του ταξιδιού.
2. Θυμήσου, το θέμα αυτό δεν είναι μια επιλογή.
Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω, οι οποίοι πιστεύουν πως το να είσαι λεσβία είναι επιλογή. Να είσαι σίγουρη πως αυτό δεν είναι μόνο μια επιλογή για εσένα, αρκεί να καταλάβεις πως το να είσαι λεσβία σε αρκετά μέρη του κόσμου, είναι μια επικίνδυνη επιλογή.
Αν λοιπόν αυτό δεν είναι μια επιλογή για εσένα, θυμήσου, δεν επέλεξες να σε ελκύει το ίδιο φύλο. Αυτό ίσως χρειαστεί να το εξηγήσεις στους ετεροφυλόφιλους φίλους σου και στην οικογένειά σου, ορισμένες φορές. Μερικές φορές είναι δύσκολο να τους κάνεις να καταλάβουν και κάποιες άλλες, όχι. Προσπάθησε να τους κάνεις να αντιμετωπίσουν τη σεξουαλική σου προτίμηση με τον ίδιο τρόπο που βλέπουν το χρώμα των ματιών σου - είναι κάτι με το οποίο γεννήθηκες και δεν το διάλεξες.
3. Να αναπτύξεις και να έχεις προσωπικότητα.
Αν ο τρόπος που σου αρέσει να κάνεις κάτι, δε θεωρείται 'κανονικός' ή 'δημοφιλής', ό,τι κι αν είναι, υποστήριξέ το καλά! Να είσαι παρήφανη για αυτόν. Αυτό σε κάνει να ξεχωρίζεις από όλους τους άλλους. Να προσπαθείς κάθε ημέρα, να είσαι ο καλύτερος εαυτός σου και να υπενθυμίζεις σε εσένα τα προτερήματα που έχεις. Αυτά σε κάνουν μοναδική.
4. Χρειάζεται να αποδεχτείς τον εαυτό σου.
Για να σε αποδεχτούν οι άλλοι άνθρωποι, πρέπει εσύ να αποδεχτείς τον εαυτό σου. Αν δεν αισθάνεσαι άνετα με το ποια είσαι και με το σεξουαλικό σου προσανατολισμό, αυτό θα δείχνει πως δεν πιστεύεις σε εσένα. Κάτι τέτοιο γίνεται φανερό στους άλλους και θα το κάνει δύσκολο για αυτούς να σε αποδεχτούν, επειδή θα τους κάνεις επίσης να μη νιώθουν άνετα. Έχεις το δικαίωμα να ερωτευθείς οποιονδήποτε διαλέξεις. Δεν είναι κανενός άλλου θέμα ή δικαίωμα να σου πει κάτι διαφορετικό.
5. Να ξέρεις πως δεν είσαι μόνη σου.
Υπάρχουν πολλές γυναίκες που είναι λεσβίες εκεί έξω, είτε το γνωρίζεις, είτε όχι. Ψάξε για οργανώσεις, ομάδες υποστήριξης, συμβουλευτική. Επίσης, να μιλάς στους φίλους και την οικογένειά σου, αν αισθάνεσαι καλά να συζητάς με αυτούς τα συναισθήματά σου. Μην ξεχνάς, θα πρέπει να κάνεις και μερικούς νέους φίλους και αυτό θα δημιουργήσει ένα νέο δίκτυο υποστήριξης και ενθάρρυνσης από ανθρώπους γύρω σου.
Η διαδικασία της αποκάλυψης στον εαυτό μας, είναι εξίσου σημαντική όσο και η αποκάλυψη στους άλλους. Μην ανησυχείς για το τι σκέφτονται οι άλλοι άνθρωποι. Αυτό που έχει σημασία είναι να παραμείνεις ειλικρινής στον εαυτό σου, αλλά φρόντισε να νοιάζεσαι για αυτούς. Δεν εννοώ να υπηρετείς τα αισθήματά τους, αλλά τα πράγματα χρειάζονται χρόνο και δεν προσαρμόζονται όλοι με τον ίδιο ρυθμό. Ίσως χρειαστεί να τους δώσεις χρόνο και να είσαι υπομονετική, αλλιώς μακροπρόθεσμα θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως θα χρειαστεί να ζήσεις χωρίς αυτούς.
M.J.
Πηγές:http://www.somethinglesbian.com/coming-in-part1/
http://www.somethinglesbian.com/coming-in-part-2/#more-78

Σχέση από απόσταση: Τέσσερις απλοί τρόποι για να την διατηρήσεις



Εσύ λοιπόν μένεις σε μία πόλη και η κοπέλα σου σε μία άλλη. Μπορώ να υποθέσω πως ο λογαριασμός του τηλεφώνου σου θα είναι μεγαλύτερος από το γραμμάτιο του αυτοκινήτου.. Είμαι σίγουρη πως κάποιες φίλες σου σε κοίταξαν με νόημα, όταν τους είπες πως μπήκες σε μια σχέση από απόσταση.
Οι περισσότεροι άνθρωποι, ακόμα κι όταν θέλουν να σε υποστηρίξουν και να σου δώσουν μερικές συμβουλές για τη σχέση σου, νιώθουν πως αυτή είναι καταδικασμένη να αποτύχει.
Το στερεότυπο δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τις σχέσεις από απόσταση, αλλά με κάμποση προσπάθεια και κάποιες βοηθητικές συμβουλές, ο δεσμός σου μπορεί να ανθίσει και να καρποφορήσει. Υπάρχει η φράση 'η απουσία κάνει την καρδιά να δουλεύει καλύτερα'. Θα υπάρχει κάποια αιτία για αυτό.
Πώς λοιπόν θα τα καταφέρεις;
Πρώτα από όλα, θα πρέπει να καταστρώσεις ένα πλάνο για τη σχέση σας. Η επικοινωνία είναι το κλειδί και πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως τίποτα άλλο δε θα κάνει τη σχέση να καταρρεύσει πιο γρήγορα, από τα μυστικά και να μη λέτε τα αληθινά σας συναισθήματα.
Χρειάζεται να νιώθεις πως αξίζει τον κόπο να αφιερώσεις το χρόνο σου σε μια σχέση εξ αποστάσεως και για τις δυο σας.
Αν είναι το ιδανικό ταίρι για εσένα;
Θα εκπλαγείς από το πόσο ένας δεσμός μπορεί να αναπτυχθεί, αν έχεις τη θέληση να προσπαθήσεις γι αυτό. Αν μάθεις και εφαρμόσεις τις συμβουλές για μια σχέση από μακριά, αυτή μπορεί να εξελιχθεί σε επιτυχημένη και ευτυχισμένη.
Η απόσταση, όταν συνδυάζεται με τηλεφωνήματα, ηλεκτρονικά μηνύματα, βιντεοκλήσεις κλπ, μπορεί να δημιουργήσει οικειότητα, η οποία προκύπτει όταν μαθαίνετε η κάθε μία για τα χαρακτηριστικά της άλλης, τα προτερήματα, τις αρχές και τις αξίες, τους στόχους και τα όνειρά σας. Αυτή η μορφή οικειότητας μπορεί να σας φέρει πιο κοντά, με ξεχωριστό τρόπο.
Οι σχέσεις είναι ήδη αρκετά πολύπλοκες και το να έχεις μια από απόσταση, είναι μεγάλη πρόκληση.
Διάβασε παρακάτω τις συμβουλές που σε βοηθούν να κρατήσεις την επιθυμία στη σχέση σου:
1. Ξεκάθαρη επικοινωνία:
Η ποιότητα μιας σχέσης είναι πιθανότερο να αυξηθεί αν εσύ και η σύντροφός σου μάθετε να μοιράζεστε ανοιχτά τα αισθήματά σας, η μία στην άλλη. Μη φοβηθείς να της πεις πώς νιώθεις και τι πραγματικά χρειάζεσαι, της αξίζει να γνωρίζει την αλήθεια και να αποφασίσει αν μπορεί να σου τα δώσει.
2. Βάλε τη σχέση σου σε πρώτη πρτοτεραιότητα:
Απόφυγε να ακυρώνεις το ραντεβού για βιντεοκλήση ή για ένα τηλεφώνημα.
3. Να επικοινωνείς μαζί της καθημερινά:
Αν σε απασχολεί ο λογαριασμός του τηλεφώνου σου, στείλε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, μιλήστε με κάποιον άλλο τρόπο. Όταν επικοινωνήσετε, μη μιλήσεις μόνο για τη σχέση σας, συζητήστε και για τα καθημερινά των ζωών σας.
Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίζετε και οι δύο τι σκέφτεστε, τι αισθάνεστε και τι σχεδιάζετε.. Οι συζητήσεις αργά το βράδυ μπορούν επίσης να συνεισφέρουν σε μια σημαντική πλευρά της σχέσης σας, μακροπρόθεσμα: στους στόχους και τις προσδοκίες σας.. αυτά που θέλετε από τη ζωή!
4. Να είσαι ανοιχτή:
Είναι σημαντικό να δώσεις στη σύντροφό σου να καταλάβει πόσο την σκέφτεσαι και την αγαπάς. Κάνε την να της λείπεις πιο πολύ και να νιώθει πιο έντονη την επιθυμία να βρεθεί στην αγκαλιά σου.
Ό,τι κι αν κάνεις όμως, μην είσαι κτητική!
Το να ενεργείς παρανοϊκά και με εμμονές εξαιτίας των αμφιβολιών και της ανασφάλειάς σου, θα δημιουργήσει ένταση ανάμεσά σας και δε θα βοηθήσει τη σχέση να αναπτυχθεί με επιτυχία.
Αν η κοπέλα σου θέλει πραγματικά να είναι μαζί σου, δε θα αργήσει πολύ να βρεθεί κοντά σου. Όσο εσύ την εμπιστεύεσαι, κρατάς επαφή με τη ζωή της και εκείνη με τη δική σου και επικοινωνείτε, η σχέση σας θα εξελιχθεί σε κανονική.
Εξάλλου ο τελικός στόχος είναι να έχεις μια αληθινή σχέση.. Σωστά;
Καλή επιτυχία.
Jen
Πηγή: http://www.somethinglesbian.com/long-distance-relationship-tips/

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κυνηγούν και διώχνουν τους gay από το Ηράκλειο




«Φοβάμαι να κυκλοφορήσω τα βράδια σε δημόσια μέρη του Ηρακλείου στα οποία παλαιότερα πήγαινα σχεδόν καθημερινά»
Ένας από τους ομοφυλόφιλους πολίτες του Ηρακλείου, σπάει τη σιωπή του και μιλάει στο Creteplus για τα πάρα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι στην πόλη και τον τρόμο που επικρατεί στα στέκια τους.
Οι ομοφυλόφιλοι πέφτουν ειδικά το τελευταίο διάστημα θύματα αγνώστων, οι οποίοι τους κακοποιούν και τους ληστεύουν.
Σύμφωνα με τον Γ., το τελευταίο χρονικό διάστημα, άνθρωποι σαν αυτόν, έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να πέσουν θύματα αγνώστων, οι οποίες φαίνεται πως συχνάζουν στα σημεία της πόλης του Ηρακλείου, όπου οι gay πηγαίνουν για να κάνουν κάποια γνωριμία. Δημόσια μέρη όπως το πάρκο του Γεωργιάδη, τα τείχη πάνω από το Πανάνειο, ο τάφος του Καζαντζάκη και τα τείχη στην Καινούρια Πόρτα.
Οι δράστες προφασιζόμενοι ότι ψάχνουν για παρέα, επιτίθενται και αφού χτυπήσουν πολύ άσχημα τα θύματα τους, τους ληστεύουν και τους αφήνουν αβοήθητους.
Η πόλη
Είναι γεγονός, πως οι Ηρακλειώτες ομοφυλόφιλοι νιώθουν ξένοι στην ίδια τους την πόλη που μεγάλωσαν και αγαπάνε. Και αυτό γιατί όπως ομολογούν, η πόλη και η κοινωνία τους συμπεριφέρεται με ένα τρόπο εξευτελιστικό, θέτοντας τους στο περιθώριο και την απομόνωση. «Το Ηράκλειο συμπεριφέρεται απαράδεκτα στους gay. Στην πόλη μας το να είσαι gay είναι τραγικό. Οι μοναδικοί χώροι που μπορούν να κινηθούν για να κάνουν μια γνωριμία είναι κάποιοι δημόσιοι χώροι. Όμως και αυτούς τους χώρους θέλουν να μας τους απαγορεύσουν λες και δεν είναι δημόσιοι ή λες και είμαστε επικίνδυνοι. Αναρωτιέμαι γιατί δεν απαγορεύεται ο περίπατος σε κάθε πολίτη εκεί και απαγορεύεται σε εμάς. Το Ηράκλειο είναι γεμάτο ταμπού και δυστυχώς χρόνο με το χρόνο πάει προς τα πίσω, την ώρα που οι gay αποτελούν ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Σήμερα αυτή η πόλη που τόσο αγαπάμε μας αναγκάζει να την αφήσουμε και να πάμε να ζήσουμε κάπου αλλού», λέει ο Γ. με νόημα.

Μάθε να λες "όχι"!



Πόσες φορές έχεις βρει τον εαυτό σου σε άβολη και δυσάρεστη θέση, στην οποία εύχεσαι να είχες πει 'όχι', αλλά κατέληξες να έχεις πει 'ναι'; Πόσες φορές πιέστηκες να κάνεις πράγματα που δεν ήθελες, από τους φίλους, την οικογένεια ή την κοπέλα σου;
Μάθε να λες ΌΧΙ!
Γιατί η λέξη 'Οχι' ενώ είναι τόσο μικρή, είναι τόσο δύσκολο να την πεις μερικές φορές; Είμαστε φτιαγμένες να πιστεύουμε ότι είναι αγένεια να λέμε 'όχι' στους ανθρώπους!
Αλλά αυτό δεν ισχύει...
Δηλώνοντας τη θέλησή σου, δεν είναι το ίδιο σα να είσαι αγενής. Το κόλπο είναι να ξέρεις πώς και πότε θα λες 'όχι'. Το να μάθεις να λες 'όχι' δε σημαίνει ότι θα είσαι εγωίστρια και δε θα βοηθάς ποτέ κανέναν, αλλά πιθανότατα είσαι αγχωμένη επειδή λες στους πάντες 'ναι', εκτός από τον εαυτό σου.
Ο χρόνος για τον εαυτό σου είναι εξίσου σημαντικός με το χρόνο για τους άλλους και ναι, αυτό περιλαμβάνει και την κοπέλα σου!
Δώσε αξία στο χρόνο σου! Πρέπει να λες 'ναι' μόνο όταν πραγματικά θέλεις να κάνεις κάτι.
Είναι σημαντικό να εκφράζεις την άρνησή σου σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, γιατί αν δεν το κάνεις δε θα έχεις ποτέ χρόνο για τον εαυτό σου. Αν δεν είσαι σε θέση να πεις 'όχι' την πρώτη φορά, θα είναι πιο δύσκολο την επόμενη. Μέσα στο χρόνο, αναπτύσσουμε μια εσωτερική δυσαρέσκεια για τον εαυτό μας και τους άλλους ανθρώπους, επειδή δε μάθαμε να λέμε 'όχι'. Αυτό τελικά επηρεάζει τις σχέσεις μας.
Τι κάνουμε λοιπόν; Πώς θα μάθουμε να λέμε την απαγορευμένη λέξη 'ΟΧΙ';
1. Θέσε προτεραιότητες για να καταρτίσεις ένα πρόγραμμα:
Αν θέσεις τις προτεραιότητές σου σε έλεγχο, τότε θα γνωρίζεις τι χρειάζεται να γίνει πρώτα και πότε πρέπει να πεις όχι. Προσπάθησε να προγραμματίσεις ξανά τη χάρη σε μια μεταγενέστερη στιγμή, που θα νομίζεις ότι μπορείς να την κάνεις. Με αυτόν τον τρόπο δε θα λες κατευθείαν 'όχι' και δε θα διακόπτεις ό,τι έχεις ήδη προγραμματίσει.
2. Να είσαι ευγενική αλλά ξεκάθαρη::
Το να είσαι ευγενική είναι σημαντικό όταν λες 'όχι'. Για παράδειγμα, θα μπορούσες να πεις "πολύ θα ήθελα να το κάνω, αλλά..." κ.λ.π. και πες το λόγο σου με ευγενικό τρόπο, αλλά θυμήσου να είσαι ξεκάθαρη. Δώσε στο άλλο άτομο να καταλάβει ότι δεν πρόκειται να πειστείς να αλλάξεις γνώμη!
3. Μη δίνεις πολλές εξηγήσεις:
Είναι δικαίωμά σου να λες όχι, γι αυτό μη δίνεις πολλές εξηγήσεις για την άρνησή σου.
Το να μάθεις να λες 'όχι' μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή, αλλά μόλις καταφέρεις να το λες στη σωστή στιγμή, θα ανακαλύψεις ότι στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο δύσκολο.
Η πρόκλησή σου είναι: Μάθε πώς να λες όχι. Ναι, είναι μια επίκτητη ικανότητα και όσο περισσότερο την χρησιμοποιείς, τόσο θα δυναμώνει και θα γίνεται πιο εύκολο να λες 'όχι'. Το υπόσχομαι.
M.J.
Πηγή: http://www.somethinglesbian.com/2011/08/

Σε χωριστές πτέρυγες τα φτερά του έρωτα


ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ ΔΥΟ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΕΣ, ΖΕΥΓΑΡΙ, ΠΟΥ ΤΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Της Κατερίνας Κατη

Είναι και οι δύο φυλακισμένες. Η μία μάλιστα εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Και είναι ζευγάρι. Γνωρίστηκαν πριν από τρία χρόνια στις φυλακές Κορυδαλλού. Εκεί, μέσα στα υγρά κελιά με τα άμορφα, παγερά κάγκελα, οι ψυχές τους βρήκαν αποκούμπι η μία στην άλλη.

Σήμερα κρατούνται στις φυλακές του Ελεώνα, στη Θήβα. Σε διαφορετικές πτέρυγες...

Συναντώνται «μέσω κραυγής από πτέρυγα σε πτέρυγα, από απόσταση δέκα μέτρων πίσω από τα κάγκελα, και αυτό μετά βασάνων, διότι δεν υπάρχει πάντοτε η κατανόηση των υπαλλήλων για την επικοινωνία μας, γιατί φοβούνται μην παραβούν την εντολή της διευθύντριας».

Είναι η Ελ. και Κ., δυο νέες γυναίκες που τιμωρήθηκαν από το νόμο για τα αδικήματα που διέπραξαν και τώρα αναρωτιούνται αν «υπάρχει λόγος να στερούμαστε και την αγάπη;».

Με αιτήσεις τους προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, με τις οποίες καταγγέλλουν «καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και ρατσιστική συμπεριφορά», γνωστοποιούν τους λόγους για τους οποίους ξεκίνησαν απεργία πείνας, αφού ακόμη και η απόπειρα αυτοκτονίας της μιας (διά απαγχονισμού) δεν έφερε αποτέλεσμα.

«Ζητώ αξιοπρέπεια»

«Τολμώ και γνωστοποιώ τη σεξουαλική μου φύση -γράφει η Ελ.- χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχω αξιοπρέπεια, σεβασμό προς το άτομό μου και τους απέναντί μου. Αναζητώ την αναγνώριση των δικαιωμάτων μου τονίζοντας ότι οι προσωπικές μου προτιμήσεις (σεξουαλικός προσανατολισμός) δεν καταργούν την ανθρώπινη συμπεριφορά. Εχοντας μια σχέση αγάπης, αλληλεγγύης, κατανόησης, με τη συντρόφισσά μου κάνουμε μελλοντικά όνειρα πως κάποια στιγμή θα μπορέσουμε, όπως όλοι οι άνθρωποι, να είμαστε μαζί χωρίς προκαταλήψεις, φτάνοντας ακόμη και στο γάμο».

Γιατί όμως οι υπεύθυνοι της φυλακής αποφάσισαν να «χωρίσουν» τις δύο γυναίκες;

«Αυτή τη συμπεριφορά -λέει η Ελ.- την εκλαμβάνω τους τελευταίους οκτώ μήνες που έπειτα από δεκατρία χρόνια εγκλεισμού (εκτίω ισόβια και 16 χρόνια κάθειρξης για ανθρωποκτονία), μου χορηγήθηκε 48ωρη άδεια, την οποία παραβίασα και δεν επέστρεψα την ημέρα που έπρεπε. Δεν αποποιούμαι τις ευθύνες μου, αλλά κανείς δεν με προετοίμασε ψυχολογικά πώς να χειριστώ την ελευθερία μου ύστερα από δεκατρία χρόνια εγκλεισμού.

Χωρίς γαλήνη

»Δεν είχα σκοπό να φύγω, γι' αυτό μέσα σε δεκαπέντε ημέρες συνελήφθηκα και επέστρεψα στη φυλακή. Δέχτηκα την τιμωρία που προβλέπει ο νόμος, έχω ζητήσει συγγνώμη από τη διευθύντρια και τον εισαγγελέα φυλακών. Επειτα από αυτό το παράπτωμα στερήθηκα ακόμη και την ελευθερία της προσωπικής ζωής. Πριν από το συμβάν, συγκατοικούσαμε στην ίδια πτέρυγα, σε ξεχωριστούς θαλάμους. Εργαζόμασταν στο σωφρονιστικό κατάστημα, είχαμε άψογη συμπεριφορά ως προς τους υπαλλήλους και ως προς τις συγκρατούμενές μας κρατώντας τις ισορροπίες στο επιτρεπτό επίπεδο.

»Δεν υπάρχει πλέον γαλήνη στις ψυχές μας.

Ζητούμε να μεταφερθούμε σε χώρο κράτησης-κελί όπως το προβλέπει ο νόμος (Σωφρ. Κώδικας) και όπως για πολλά χρόνια σε άλλα καταστήματα κράτησης (π.χ. Κορυδαλλού), που υπήρχε συγκεκριμένος χώρος και ιδιαίτερα για κρατούμενες που εκτίουν μεγάλες ποινές. Για τους λόγους αυτούς: Προσφεύγουμε σε απεργία πείνας τονίζοντας πως καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες πριν φτάσουμε στα άκρα. Ελπίζοντας πως η Διεύθυνση θα λάβει υπ' όψιν της το ανθρώπινο και με απόγνωση αίτημά μας, να δώσει μια λύση για δύο συνανθρώπους που διεκδικούν προσωπική ελευθερία μέσω της σχέσης τους. Κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει λάθος, μεγάλο ή μικρό, και να πληρώσει γι' αυτό. Εχει όμως το δικαίωμα σε μία ακόμη ευκαιρία».

«Ο Κώδικας επιτρέπει»

Η Ηλέκτρα Κούτρα, πρόεδρος της Ελληνικής Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και συνήγορος των δυο γυναικών, αναφέρεται στον Σωφρονιστικό Κώδικα που ορίζει ότι οι κρατούμενοι «δεν εμποδίζονται στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους και την άσκηση των δικαιωμάτων που τους αναγνωρίζει ο νόμος».

Προτείνει ως πρόεδρος της Δράσης «να προβλεφθούν ειδικοί χώροι όπου θα μεταφέρονται οι οικογένειες, μέλη των οποίων τυχαίνει να κρατούνται παράλληλα σε άλλες φυλακές, καθώς και τα ζευγάρια, μεταξύ των οποίων και τα ομοερωτικά».

«Αυτά τα ζευγάρια -επισημαίνει- είναι μια πραγματικότητα την οποία ο νομοθέτης και ο εκάστοτε εφαρμοστής του Δικαίου θα πρέπει να λάβει απαρέγκλιτα υπ' όψιν του, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τις κατακτήσεις της χώρας μας στα ανθρώπινα δικαιώματα.

»Το άρθρο 14 (απαγόρευση διακρίσεων) σε συνδυασμό με το άρθρο 8 (δικαίωμα σεβασμού ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής) της ΕΣΔΑ, και πληθώρα άλλων δεσμευτικών για τη χώρα μας εγγυήσεων και μη δεσμευτικών διακηρύξεων είναι στο πλευρό των δύο ερωτευμένων γυναικών».

Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=318704

Μην ανέχεσαι την ομοφοβική βία!!!



Μην ανέχεσαι την ομοφοβική βία!!! Υπερασπίσου Λεσβίες, Ομοφυλόφιλους, Αμφισεξουαλικούς και Τρανς φίλους σου!!!!

ΒΙΒΛΙΟ: ΣΑΡΑ ΓΟΥΟΤΕΡΣ- Η ΚΛΕΦΤΡΑ


Η ιστορία με λίγα λόγια: το πρώτο μέρος ξεκινάει με την αφήγηση μιας νεαρής κοπέλας, στις φτωχές και κακόφημες συνοικίες του Λονδίνου, γύρω στο 1850। Είναι ορφανή και τη μεγαλώνει μια οικογένεια κλεπταποδόχων। Κάποια στιγμή ένας συνεργάτης της οικογένειας, τής κάνει την πρόταση να δουλέψει ως καμαριέρα μιας πλούσιας κοπέλας με σκοπό να την εξαπατήσουν (την πλουσία).Περιπεπλεγμένη, πυκνή πλοκή, συναρπαστική αφήγηση, εναλλάξιμες προσωπικότητες και σκοπιμότητες συνθέτουν, με υπόβαθρο τον έρωτα ανάμεσα σε δύο γυναίκες, ένα μυθιστόρημα που λειτουργεί σαν καταγγελία των βικτοριανών ηθών και της σεξουαλικής υποκρισίας, αποκαλύπτοντας με μεγάλη τέχνη το μαλακό υπογάστριο μιας ακραία καταπιεστικής εποχής.

Δε θα πω τίποτε άλλο γιατί σημαντικό κομμάτι της ομορφιάς του βιβλίου βασίζεται στο στοιχείο της έκπληξης. Οι ανατροπές που έχει μου έκοψαν την ανάσα δυο φορές καθώς το διάβαζα. Σε κάποιο σημείο μάλιστα το διάβαζα κι έλεγα, «εντάξει μας το είπε αυτό, τί θα πει στις υπόλοιπες 350 σελίδες;» κι εκεί ακριβώς γύριζε τόσο πολύ την εξέλιξη που έβγαζα το καπέλο μου στην κυρία Γουότερς.

Η οποία συγγραφέας είναι πολύ γνωστή και πολυ βραβευμένη στην Αγγλία. Οι περισσότερες ιστορίες της έχουν ένα λεσβιακό στοιχείο όπως και η συγκεκριμένη άλλωστε. Όπως γράφει στο οπισθόφυλλο του βιβλίου από μια κριτική στο New York Times Review of Books: « Είναι σαν τον Όλιβερ Τουίστ με μια απρόσμενη ανάπτυξη: για κορίτσια και μάλιστα σεξουαλικά ενεργά. Αυτό είναι το Βικτωριανό μυθιστόρημα που οι Βικτωριανοί δε θα μπορούσαν ούτε να ονειρευτούν».

Δεν ξέρω αν σας φάνηκαν υπερβολικές οι συγκρίσεις στην αρχή. Ο Ντίκενς είναι πάντα Ντίκενς. Αλλά και η Γουότερς τα καταφέρνει θαυμάσια στην εικονογράφηση της εποχής. Μέρος της οποίας άλλωστε αποτελεί ο Ντίκενς και γι αυτό ένα θεατρικό του έργο που βλέπει η μία από τις δύο πρωταγωνίστριες, τής κάνει βαθύτατη εντύπωση. Μερικά ευρήματα που μου άρεσαν πολύ είναι αυτό με τα γάντια που φοράει η πλούσια κοπέλα σύμφωνα με τις επιταγές του θείου της. Αυτός ο θείος είναι ένας διαταραγμένος βιβλιόφιλος, ένας ακόμη ήρωας βιβλίου που μας αποδείχνει ότι οι βιβλιόφιλοι μπορούν να είναι πολύ κακοί άνθρωποι όπως λέει και ο Λιμπροφίλο. Αναγκάζει λοιπόν την ανηψιά του να φοράει συνεχώς ένα ζευγάρι σουέντ γάντια για να αγγίζει τα σπάνια βιβλία του. Η άλλη δε ηρωίδα του βιβλίου η Σουζαν, είναι μια ικανότατη κλέφτρα, η fingersmith του Αγγλικού τίτλου που μπορεί με τα δαχτυλάκια της να κλέβει ρολόγια από ανυποψίαστες μητέρες. Μοναδική μου ένσταση το μέγεθος του βιβλίου. Καμιά 200αριά σελίδες αν είχε κόψει θα ήταν τέλειο.

Αυτό που μένει όταν τελειώνεις το βιβλίο είναι αυτή η φοβερή ερωτική ιστορία και το πως τα συναισθήματα μας για έναν άνθρωπο μπορούν να κυμαίνονται από την πιο έντονη αγάπη στο πιο φοβερό μίσος. Πέρα από φύλα και τάξεις, ο έρωτας πονάει και η προδοσία ακόμη πιο πολύ όταν προέρχεται από το αντικείμενο του πόθου μας.

Κάλεσμα στους γκέι απευθύνει η Σκιάθος


Άνοιγμα στην κοινότητα των ομοφυλοφίλων, προκειμένου να αυξηθεί ο τουρισμός , σκοπεύουν να κάνουν οι ξενοδόχοι της Σκιάθου.

Για το συγκεκριμένο θέμα τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των ξενοδόχων του νησιού. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιχειρηματίες του κλάδου είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν τις απόψεις τους και να κάνουν προτάσεις για την αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό, τη διεύρυνση της τουριστικής σεζόν αλλά και πως το νησί θα αποτελεί πόλο έλξης για συγκεκριμένες κατηγορίες τουριστών, όπως είναι οι γκέι.
Μετά από συζήτηση το διοικητικό συμβούλιο εξουσιοδοτήθηκε να έρθει σε επαφή με τους εκπροσώπους της διεθνούς κοινότητας των ομοφυλοφίλων. Μάλιστα σύμφωνα με πηγές δεν αποκλείστηκε και η πρόταση για τη διεξαγωγή φεστιβάλ και άλλων εκδηλώσεων που διοργανώνει η διεθνής κοινότητα των γκέι.

Πηγή: http://onlarissa.gr/thessalia/kalesma-stous-gkei-apeithinei-i-skiathos.html

Καυστικό πορτρέτο δύο γκέι ζευγαριών


"Ενας τέλειος γάμος, τρία παιδιά που ουρλιάζουν, το εμπορικό κέντρο το Σάββατο... αν θέλουν να ζουν σαν ζόμπι, δικαίωμά τους... Οι γκέι αντιμετωπίζουν τη ζωή αλλιώς". Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων θα συνεχιστεί από μεθαύριο στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου "Βικτώρια" το "Fucking Games" του Γκρέι Κλεγκ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κομνηνού. Το "Fucking Games" είναι το καυστικό και ειρωνικό πορτρέτο δύο γκέι ζευγαριών καθώς εμπλέκονται σε έναν περίπλοκο ιστό σχέσεων στη μετά AIDS εποχή. Το έργο, με όχημα το χιούμορ και τους αιχμηρούς διαλόγους, αναδεικνύει, στηλιτεύει και σχολιάζει τις συνέπειες από το αδιέξοδο που προκαλεί η άρνηση ανάληψης οποιασδήποτε ευθύνης στις κάθε μορφής σχέσεις στην εποχή της κοινωνικής δικτύωσης και του "σεξ χωρίς ταμπού".

Ο Τέρενς και ο Τζόνα είναι μαζί δέκα χρόνια. Ο Τζουντ είναι νέος, όμορφος και πάντα φέρνει τους νέους συντρόφους του στην παρέα. Oταν, λοιπόν, φέρνει σπίτι το τελευταίο του απόκτημα, τον Ντάνι, αρχίζουν τα παιχνίδια: συγκρούσεις, υπονοούμενα, χτυπήματα κάτω από τη μέση καθώς οι τέσσερις άντρες, μαέστροι στους λεκτικούς διαξιφισμούς, αρχίζουν να εκσφενδονίζουν απόψεις για τις σχέσεις, το σεξ, την απιστία, την αγάπη, την εμπιστοσύνη, τη μοναξιά. Υπάρχει, όμως, και ένα μυστικό που δεν μπορεί να ειπωθεί ανοιχτά...

Ο Δημήτρης Κομνηνός μεταφέρει την προκλητική δράση του έργου σε ένα λιτό νέο-πανκ σκηνικό χώρο, φιλοτεχνημένο από τον εικαστικό Γιώργο Λυντζέρη. Ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του "Βικτώρια" στήνει έναν κόσμο που δεν περιχαρακώνεται σε νουθετίστικα "πρέπει" και "μη". "Είναι μόνο μία ιστορία αυτή που περιγράφεται στο έργο. Δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο της γκέι κοινότητας - δεν είναι, άλλωστε, ο ρόλος ενός θεατρικού έργου να κάνει κάτι τέτοιο. Είναι, λοιπόν, μόνο μια ιστορία ανάμεσα σε δισεκατομμύρια προσωπικές ιστορίες, που υπάρχει και αναπνέει τον αέρα της σκοτεινής μας πλευράς. Αυτής που μας κάνει ανθρώπους", τονίζει. Παίζουν οι ηθοποιοί Γ. Γιαννακάκος, Μ. Κανναβός, Χ. Μπόσινας, Μ. Παναγιωτάκης.

Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=23136&subid=2&pubid=63443198

Αντιρατσιστικό Φεστιβαλ Ρεθύμνου




Το Σάββατο το βράδυ έκλεισε και η δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Ρεθύμνου, αφού προηγήθηκε ομιλία και κουβέντα για τα θέματα της ομοφυλοφιλίας και της ομοφοβίας στο νησί μας. Παρόλο που ο καιρός δε βοήθησε, η μεγάλη συμμετοχή,η καλή οργάνωση και θετική διάθεση, ήταν χαρακτηριστικά της βραδιάς εκείνης. Την ομιλία άνοιξε η Έλενα Τουτουδάκη, μέλος της Λεσβιακής Ομάδας Αθηνών, καθώς και ο Κωστής Σπηλιώτης, μέλος της Ομοφιλοφιλικής Λεσβιακής Κοινότητας της Ελλάδος. Πολλοί συμπατριώτες μας τίμησαν την ομιλία των ομιλητών και ακολούθησαν ερωτήσεις και διάλογος για καίρια θέματα ομοφυλοφιλίας, ομοφοβίας-σεξισμού, βιώματα κ.ά.
Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους για τη συμμετοχή τους!!!

τρία μυστικά για ελεύθερες λεσβίες που ψάχνουν τον έρωτα


Μήπως ανήκετε στις ελεύθερες που αναζητούν την αγάπη, εδώ έξω στον κόσμο;

Μήπως η ζωή μοιάζει λιγότερο ικανοποιητική επειδή δεν έχετε μια κοπέλα για να την μοιραστείτε μαζί της;

Χάσατε την αυτοπεποίθησή σας επειδή δεν σας ανταποκρίθηκαν άλλες γυναίκες, τον τελευταίο καιρό;

Υπάρχουν φορές που μια γυναίκα ξοδεύει τόσο χρόνο στην εξεύρεση συντρόφου, ενώ δε διαθέτει καθόλου χρόνο για να δει ποια ακριβώς είναι η ίδια. Μια δυνατή, με αυτοπεποίθηση γυναίκα, ξέρει ακριβώς ποια είναι και για ποιους λόγους αυτήν την περίοδο ανήκει στην κατηγορία των ελεύθερων που αναζητούν τον έρωτα. Γνωρίζει πού πηγαίνει στη ζωή και πώς να φτάσει εκεί.. Με ή ΧΩΡΙΣ σύντροφο!

Παρακάτω είναι 3 τρόποι για να προσελκύσεις τον τύπο γυναίκας που θέλεις, επειδή ΞΕΡΕΙΣ τι θέλεις:

1. Γνωρίστε τον σκοπό σας στη ζωή:

Το να γνωρίζεις το σκοπό σου στη ζωή σημαίνει να ξέρεις ποιο είναι το πάθος σου, τι απολαμβάνεις να κάνεις και μετά να το κάνεις πραγματικότητα! Με σκοπό να είμαστε σε μια ευτυχισμένη, επιτυχημένη σχέση, πρέπει να έχουμε μια έντονη αίσθηση του εαυτού μας, να έχουμε στόχους και το συναίσθημα του ενθουσιασμού για εμάς και τη ζωή.

2. Αναγνωρίστε ότι έχετε δύναμη:

Η δύναμη προέρχεται από εσάς. Όταν συνειδητοποιήσετε τη δύναμή σας, θα προσελκύετε γυναίκες στη ζωή σας που προσφέρουν πιο πολλά από όσα παίρνουν. Επίσης, θα είστε πάντα επικεντρωμένες στην ανάπτυξή σας και την προσωπική σας καλυτέρευση.

3. Ο συμβιβασμός δεν είναι λύση:

Το έχω δει πολλές φορές, γυναίκες να συμβιβάζονται και να μένουν σε μια σχέση που γνωρίζουν ότι είναι λάθος για αυτές. Πάρα πολλές γυναίκες συμβιβάζονται απλά για να έχουν 'κάποια' ΄στο πλευρό τους. Λειτουργούν σε ένα πνεύμα έλλειψης σε συνδυασμό με οτιδήποτε τύχει, επειδή δεν είναι μεγάλος κόπος.

Οι γυναίκα που συμβιβάζεται:

Θα δεχτεί να την κακομεταχειρίζονται, ακόμα και αν δεν είναι ευτυχισμένη και ικανοποιημένη.

Δεν έχει επίγνωση των δυνατοτήτων της και τις θυσιάζει για να έχει μια γυναίκα.

Δεν έχει ψηλά τον πήχυ για το ποιους αφήνει να μπαίνουν στη ζωή της.

Δε θα έχετε ποτέ μια 'πραγματική' σχέση, αν δε συνειδητοποιήσετε πως, για να αποκτήσετε τον πραγματικό έρωτα, πρέπει να αγαπάτε τον εαυτό σας.

Είσαι μία από τις πολλές ελεύθερες που αναζητούν την αληθινή αγάπη. Ξεκίνησε αγκαλιάζοντας τις ιδιότητες που σε κάνουν μοναδική, αυτήν που είσαι.

Χρησιμοποίησε τις ιδιότητες αυτές ως προσόντα για να προσελκύσεις τον τύπο των γυναικών που αξίζουν να έχουν ΕΣΕΝΑ στη ζωή τους.

M.J.

Πηγή: http://www.somethinglesbian.com/singles-looking-for-love/
..

Άμα σε βλέπουν, θα σε συνηθίσουν


Δεν είχα πρόβλημα που ήμουν γκέι. Με άγχωνε το παραπέρα. Πώς ζεις όντας γκέι;» αναρωτιέται ο εικοσιπεντάχρονος Νικήτας από την Καλαμάτα.

του Δημήτρη Αγγελίδη

Είναι 25 χρονών, από την Καλαμάτα, άουτ, υπέρ της βίας όταν η περίσταση το απαιτεί, κατά της βίας σε κάθε άλλη περίπτωση. Είναι εργαζόμενος φοιτητής Ψυχολογίας στο Καποδιστριακό. Είναι πολιτικοποιημένος και ακτιβιστής. Ο Νικήτας Ζαφείρης μιλά στο Φτου και Βγαίνω του 10%.


--------------------------------------------------------------------------------

Ήμουν 17 και είπα ότι δε θα κάθομαι να κρύβομαι μέσα σε τέσσερις τοίχους. Με πολλή ταραχή, με πολύ άγχος, με μεγάλο φόβο, κυκλοφορούσα κανονικά, χέρι χέρι, ήδη με το πρώτο παιδί που έκανα κάτι. Δεν το έκανα επιδεικτικά, καθόλου. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που φιλιούνται όπου βρεθούν κι όπου σταθούν. Ήθελα απλά να νιώσω άνετα, να μην πιεστώ να συγκρατηθώ. Γιατί έτσι χαλάνε και οι σχέσεις. Άμα είσαι συνέχεια μαζεμένος, πώς θα χαλαρώσεις;

Είμαι κατά της βίας γενικά, αλλά καμιά φορά τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Η πρώτη φορά που πλακώθηκα στο ξύλο ήταν στο σχολείο, μ' ένα κολλητό του αδερφού μου που με φώναζε πούστη. Μια μέρα τσακωνόμασταν και μπήκε στη μέση να μας χωρίσει η δική μου κολλητή, που είναι μισή Γερμανίδα. «Μη μιλάς κι εσύ παλιογερμαναρού», της έκανε. Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι κι έπεσα πάνω του. «Άμα με ξαναπείς εμένα πούστη και τη φίλη μου παλιογερμαναρού, θα σου γαμήσω ό,τι έχεις και δεν έχεις». Μιλάμε για ξύλο! Από τότε, όποτε με έβλεπε, ήμασταν καλημέρα – καλησπέρα.

Ήμουν από τα γουίρντοζ της τάξης, από τα παιδιά που περιφερόντουσαν στο προαύλιο μες στα μαύρα κι ακούγανε μουσική στο γουόκμαν και δε συμμετείχαν σ' ό,τι γινόταν. Από μικρός έκανα παρέα με κοπέλες παρά με αγόρια, μου άρεσε το βόλεϊ και όχι το ποδόσφαιρο, δεν ήμουν καθόλου κοινωνικός. Ούτε ένιωθα να μου λείπει κάτι. Ήμουν πολύ αντιδραστικός, κι ακόμα είμαι. Δεν μου αρέσουν οι αγέλες. Δεν είχα ποτέ την ανασφάλεια μη δε με κάνουν παρέα οι περισσότεροι. Μου έφτανε να έχω λίγα άτομα• οι υπόλοιποι δεν με αγγίζουν.

Δεν είμαι μόνο γκέι. Είμαι εργαζόμενος, είμαι φοιτητής, θα γίνω συνταξιούχος. Μ' ενοχλεί ο σεπαρατισμός που υπάρχει στα κινήματα.

Δεν είχα πρόβλημα που ήμουν γκέι. Οι ορμές είναι το εύκολο της υπόθεσης. Καυλώνεις με κάτι, ξέρεις τι σου αρέσει, δε θέλει πολλή σκέψη. Εμένα με άγχωνε το παραπέρα. Πώς ζεις όντας γκέι; Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι ότι δεν είχα κάποιον να μου μοιάζει, να μπορώ να ταυτιστώ. Και δεν υπήρχε και κανείς να ρωτήσω πέντε πράγματα, το θέμα ήταν ταμπού. Οι μόνοι γκέι που ήξερα ήταν στην τηλεόραση ο Ζαχαράτος και ο Μαρίνος και το αμερικάνικο Queer as Folk – κατέβαινα στο υπόγειο να το δω κρυφά στις τρεις τη νύχτα που το βάζανε και την άλλη μέρα στο σχολείο ήμουνα σα ζόμπι. Με τρόμαζε αυτή η σειρά, φοβόμουν μήπως η ζωή μου καταλήξει όλο κλαμπ και χαπάκια. Η μόνη μου διέξοδος ήταν να πηγαίνω στο βίντεο κλαμπ και να βρίσκω κάτι γκέι ρομαντικές ταινίες των '80s, που ήταν πιο ρεαλιστικές.

Πρώτη φορά μίλησα για μένα στα 17, στην κολλητή μου στο σχολείο. Μου είπε πρώτα αυτή πως ήταν λεσβία και στο καπάκι της μίλησα κι εγώ. Το αστείο είναι πως από τα εφτά άτομα που κάναμε στενή παρέα στο σχολείο, έχουμε βγει μέχρι τώρα γκέι τα τρία αγόρια και η μία κοπέλα. Η παρέα ήταν μεγάλη βοήθεια εκείνη την περίοδο, αλλά η μοναξιά στον ερωτικό τομέα χτύπαγε κόκκινο. Αγόρια και κορίτσια σχεδίαζαν πώς θα χάσουν την παρθενιά τους, το ξενοδοχείο που μέναμε στην εφταήμερη είχε γίνει μπουρδελοξενοδοχείο, κι εγώ ένιωθα στην απέξω. Δεν ήταν μόνο το σεξ. Ο μεγαλύτερος καημός μου ήταν ότι ήθελα να ερωτευτώ. Δεν είχα βρει κανένα να κάνω σχέση να δω κι εγώ πώς είναι. Σκεφτόμουν ότι έτσι είναι τα πράγματα, ότι οι γκέι θα 'ναι μόνοι τους μια ζωή. Ακόμα και τώρα πιστεύω ότι δύσκολα κρατάνε οι γκέι σχέσεις, δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου την εντύπωση που είχα σχηματίσει τότε.

Άμα σε βλέπουν, θα σε συνηθίσουν. Άμα δε σε βλέπουν, ό,τι και να κάνεις θα είσαι γι' αυτούς ένα στερεότυπο.

Εκείνη τη χρονιά είχα την πρώτη εμπειρία μου. Αυτός ήταν 24, έμενε στην Αθήνα και ήταν σχετικά άουτ. Ήταν στην παρέα της κολλητής μου και μου τον γνώρισε. Κολλήσαμε, αλλά το σεξουαλικό το πήγαμε λάου λάου. Το πρώτο φιλί το δώσαμε την τρίτη ημέρα. Να φανταστείς ότι μ' έπιασε νευρικό γέλιο. Ένιωθα έλξη, ήθελα, αλλά δεν μου κολλούσε η εικόνα, δεν την είχα συνηθίσει. Βέβαια, όταν νιώθεις κάτι δυνατά, υπερισχύει και μετά καταλαβαίνεις ότι έχεις μεγαλοποιήσει τα πράγματα. Μετά την πρώτη φορά, είπα, αυτό ήταν; Έφυγαν όλοι οι φόβοι. Όσο περισσότερο μαθαίνεις τον άλλο, τόσο περισσότερο απομυθοποιείς τα πράγματα και προχωράς.

Στη μάνα μου το 'πα λίγο αργότερα, στα 18, αφού έφυγα από το σπίτι. Είχα περάσει σε σχολή στο Ρέθυμνο, και το επόμενο καλοκαίρι γύρισα στην Καλαμάτα περιμένοντας μεταγραφή στην Αθήνα. Τότε της το είπα. Ήταν ένας κλασικός μονόλογος: «θέλω να σου πω κάτι, δε θέλω ν' αντιδράσεις άσχημα, μπούρου μπούρου, είμαι γκέι». Μου έκανε «οκέι», έβγαλε και ρίμα. Το πρώτο που τη ρώτησα ήταν αν ντρέπεται για μένα. Μου είπε «όχι βέβαια». Μ' έπιασαν τα ζουμιά. Κι άρχισε τις ερωτήσεις: «τι κάνετε»; «ποιοι είστε»; «ποιο λαϊφστάιλ έχετε»; Είχε τελείως στερεοτυπικές αναφορές. Στην αρχή αυτές οι κουβέντες ήταν πολύ άβολες αλλά με τον καιρό καταφέραμε να μιλάμε πολύ ανοιχτά. Της λέω εγώ πέντε πράγματα, μου λέει αυτή άλλα πέντε. Είναι κάτι που πρέπει να κάνουν όλοι, όχι μόνο οι γκέι, γιατί έτσι ανακαλύπτεις τον άνθρωπο που σε γέννησε.

Μετά το κάμινγκ άουτ στη μάνα μου, εκεί που περίμενα ότι όλα θα καλυτερεύσουν, μ' έπιασε κρίση. Έγινα τελείως ντράμα κουίν. Σε κάθε ευκαιρία, πετούσα κάτι για το γκέι θέμα, κόλλαγε δεν κόλλαγε. Άρχισα να βάζω σκουλαρίκια, να βάφω τα μαλλιά μου, να ντύνομαι σα ρέμπελο. Το φόρεσα το γκέι κομμάτι πάρα πολύ. Όχι στερεοτυπικά, το αντίθετο θα σου 'λεγα. Αλλά το πήρα σα δικαιολογία – ότι μπορούσα πια να υποστηρίξω τη διαφορετική εμφάνιση. Κι ενώ έτρωγα κράξιμο, ένιωθα ότι έχω την ελευθερία να κάνω πράγματα που οι στρέιτ δεν τολμούσαν.

Απ' όταν ήμουν στη σχολή στο Ρέθυμνο, πήρα την απόφαση να είμαι άουτ. Είχα κάνει την αρχή με το παιδί, είχα φύγει κι απ' το σπίτι, δε μου πήγαινε να κρύβομαι. Συμμετείχα σε μια αριστερή ομάδα, την Πρωτοβουλία Γένοβα, και, μαζί με μια άλλη κοπέλα, διοργανώναμε εκδηλώσεις με γκέι θεματολογία. Όταν ήρθα στην Αθήνα, συνέχισα στη Γένοβα κι ύστερα δημιουργήσαμε με άλλα παιδιά μια γκέι ομάδα, την ΠΟΕΚ. Σημαίνει Πρωτοβουλία Ομοφυλόφιλων Ενάντια στην Καταπίεση κι ήμασταν η μοναδική ομάδα που έβγαινε με ΛΟΑΤ πανό και συνθήματα σε πορείες. Μας θεωρούσαν γραφικούς, αλλά πιστεύαμε πολύ στην ορατότητα. Πηγαίναμε, για παράδειγμα, στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, φωνάζαμε για τους φοιτητές, αλλά λέγαμε επίσης πως ήμασταν γκέι και λεσβίες φοιτητές και φοιτήτριες. Γιατί τότε, ενάμιση χρόνο πριν το πρώτο Άθενς Πράιντ στην Κλαυθμώνος, παρόλο που υπήρχε κινητικότητα στα γκέι θέματα, δεν υπήρχε ορατότητα. Πόσο βοηθούσε να βλέπεις δυο φορές το χρόνο στα τηλεοπτικά πάνελ τον Τσαμπρούνη, τη Βλάμη και το Βαλλιανάτο, πάντα μαζί μ' ένα παπά κι ένα ψυχολόγο; Kατά τη γνώμη μου, δεν προχωρούσαν πολύ τα πράγματα στο κίνημα μ' αυτή τη μορφή ορατότητας, έπρεπε να βγούμε στο δρόμο. Γι' αυτό άλλωστε ασχολούμαι τώρα με μια νεοσύστατη ομάδα νέων, την Colour Youth, που διεκδικεί βασικά δικαιώματα και προτείνει νέους τρόπους ορατότητας, κάτι αναγκαίο για την LGBTQ νεολαία.

Δεν είμαι μόνο γκέι. Είμαι εργαζόμενος, είμαι φοιτητής, θα γίνω συνταξιούχος. Και λόγω καταγωγής είμαι μισός ξένος. Μ'ενοχλεί ο σεπαρατισμός που υπάρχει στα κινήματα – οι μετανάστες για τους μετανάστες, οι γκέι για τους γκέι, οι εργάτες για τους εργάτες, χωρίς επικοινωνία μεταξύ τους. Θεωρώ υποκρισία που οι Έλληνες, ενώ είναι κατεξοχήν μεταναστευτικός λαός, ξαφνικά το γυρίζουν και κράζουν τους μετανάστες. Είναι δυνατόν να 'χω συγγενείς που φύγανε στη Γερμανία και στην Αυστραλία και να βλέπω το γείτονά μου να μη θέλει τα παιδάκια του να κάνουν παρέα με τα παιδάκια των μεταναστών; Μ' ενοχλεί που βλέπω πολλούς γκέι να είναι ρατσιστές. Δεν μπορώ να καταλάβω ένα νέο ομοφυλόφιλο που κράζει ένα μετανάστη. Από τη στιγμή που εμείς αντιμετωπίζουμε ρατσισμό, δεν πρέπει να είμαστε πιο ευαισθητοποιημένοι; Οι γκέι πρέπει να ψάχνονται σ' αυτά τα θέματα. Δεν μπορείς να είσαι επιλεκτικός στο πού θα είσαι ανοιχτόμυαλος.

Σε ανθρώπους που είναι ομοφοβικοί, άμα τους πεις ότι είσαι γκέι, αρχίζουν να το σκέφτονται το θέμα λίγο διαφορετικά. Γιατί την ομοφοβία τη μαθαίνει κανείς από παιδί και την αναπαράγει χωρίς να σκέφτεται τον αντίκτυπο που έχει. Σαν τη λέξη «μαλάκας» που μαθαίνουν τα μικρά στο δημοτικό και τη λένε χωρίς να καταλαβαίνουν τι σημαίνει. Πρέπει να εκπαιδεύουμε τους ανθρώπους, κι ας καταντάει κουραστικό. Άμα σε βλέπουν, θα σε συνηθίσουν. Άμα δε σε βλέπουν, ό,τι και να κάνεις θα είσαι γι' αυτούς ένα στερεότυπο.

πηγή: περιοδικό δέκα τοις εκατό

Ο μαθητής μου είναι γκέι!


Όλοι μας έχουμε περάσει από τα θρανία. Για κάποιους από εμάς ήταν μια εποχή ξέγνοιαστη, που περνούσαμε την ώρα μας κάνοντας χαζομάρες με τους συμμαθητές μας και όλα κυλούσαν όμορφα. Για κάποιους άλλους, όμως, δεν ήταν τα πράγματα τόσο εύκολα και αυτό όχι γιατί οι συμμαθητές μας ήταν ομοφοβικοί ή μας δημιουργούσαν προβλήματα, αλλά επειδή κάποιοι καθηγητές έβρισκαν αστεία τα απρεπή σχόλια για τους ομοφυλόφιλους μέσα στην τάξη.

Οι καθηγητές σαφώς έχουν την ικανότητα να διαμορφώνουν τις απόψεις των μαθητών τους. Παρ' όλα αυτά μην ξεχνάμε ότι καλώς ή κακώς πολλοί από αυτούς έζησαν σε μια εποχή όταν η διαφορετική σεξουαλικότητα όχι απλά θεωρούνταν ανύπαρκτη αλλά και ψυχική ασθένεια. Επίσης το μεγάλο της ηλικίας τους δεν τους επιτρέπει να αλλάξουν εύκολα απόψεις και ιδέες. Είναι, λοιπόν, στο χέρι μας να τους επισημάνουμε ότι έχουν δικαίωμα να έχουν άποψη, όμως αυτή η άποψη είναι λανθασμένη και δεν πρέπει να διαδίδεται σε άτομα νεαρής ηλικίας, που είναι εύκολο να χειραγωγηθούν.

Οι καθηγητές δεν είναι θεοί! Μπορούν να γίνουν πολλά για τέτοια περιστατικά, ακόμα και καταγγελία, αλλά αυτό είναι ακραία λύση. Πριν φτάσουμε εκεί, καλό θα ήταν να μιλήσουμε στον καθηγητή όμορφα, σε μια προσπάθεια να αντιληφθεί την γκάφα του και να αλλάξει στάση.

Ωστόσο σίγουρα υπάρχουν και χειρότερα περιστατικά από τα αστειάκια μερικών αστοιχείωτων καθηγητών. Όταν κάποιος καθηγητής μας κράζει για την εμφάνισή μας ή τη σεξουαλικότητά μας, μπορούμε να το συζητήσουμε μαζί του κατ' ιδίαν και να του εξηγήσουμε ότι μας προσβάλλει και μας στεναχωρεί μια τέτοια διακριτική αντιμετώπιση λόγω του σεξουαλικού μας προσανατολισμού. Σε κάποιες περιπτώσεις, ειδικά για όσους βρίσκονται στην τελευταία τάξη, μπορούν να φτάσουν το θέμα παραπέρα, ώστε να καταλάβουν οι καθηγητές ότι ΔΕΝ έχουν δικαίωμα να εκφράζονται ρατσιστικά μέσα στην τάξη, όποια και αν είναι η άποψή τους.

Από την πλευρά του ο μαθητής πρέπει να θυμάται ότι δεν είναι μόνος. Όταν το πρόβλημά μας στο σχολείο είναι κάποιος καθηγητής και έχουμε τους συμμαθητές μας στο πλευρό μας, μπορούμε να ζητήσουμε τη βοήθεια τουλάχιστον των ανθρώπων που είναι κοντά μας και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.

Ο γκέι έφηβος οφείλει να αντιμετωπίζει τον εαυτό του χωρίς ενοχές για τη σεξουαλικότητά του. Μόνο έτσι θα μπορέσει να σταθεί απέναντι σε όποιον ομοφοβικό καθηγητή ή συμμαθητή του. Οι ΛΟΑΤ έφηβοι κατά κανόνα έχουμε να αντιμετωπίσουν πολλές δυσκολίες, ανάλογα και με την περιοχή όπου μένουμε, όμως οφείλουμε πρώτα απ' όλα στους εαυτούς μας να μας δεχόμαστε χωρίς ενοχές και χωρίς φοβικά συναισθήματα. Οι γύρω μας έχουν κάποιες απόψεις γιατί έτσι έμαθαν, αλλά είναι στο χέρι μας να τους δείξουμε ότι κάνουν λάθος!

της Rainbow Warrior

πηγή: περιοδικό δέκα τοις εκατό

Βιβλίο: Το αγαπημένο παιδί της μοναξιάς


Το Αγαπημένο Παιδί της Μοναξιάς είναι η πρώτη ποιητική συλλογή του Φίλιππου Αγγελή, σε έκδοση του Πολύχρωμου Πλανήτη.

Το θέμα της είναι ο έρωτας στην αρνητική του έκφανση, σ' αυτήν δηλαδή της εγκατάλειψης από τον αγαπημένο και του βιώματος της οδυνηρής μοναξιάς που επακολουθεί. Πλατωνική αντίληψη για τον έρωτα, αυτή δηλαδή την οποία ζούμε και βιώνουμε στον πολιτισμό μας και επομένως ρυθμίζει τα συναισθήματα κενού όταν είμαστε χωρίς ταίρι, την ευφορία ‒και όχι μόνο‒ στη διάρκεια μιας σχέσης και βέβαια την κατάθλιψη και την αίσθηση απέραντης μοναξιάς και αποκοπής όταν ο έρωτας τελειώνει. Ο άλλος είναι το μισό μας χωρίς το οποίο δεν είμαστε ποτέ ολόκληροι και σε όλη μας τη ζωή ψάχνουμε αυτό το άλλο μισό. Αντίληψη βαθειά ριζωμένη στην κουλτούρα μας που έχει προκαλέσει και προκαλεί ερωτικές τραγωδίες αλλά και έκσταση και παραληρηματικές ηδονές.

Ο ήρωας της ποιητικής μας συλλογής έχει εγκαταλειφθεί από τον αγαπημένο του και βιώνει το πένθος άλλοτε θρηνώντας, άλλοτε εκλογικεύοντας και φλερτάροντας με μια στάση ωριμότητας, άλλοτε απλά βυθιζόμενος στις αναμνήσεις των παραμικρότερων λεπτομερειών αυτού που χάθηκε, άλλοτε σχεδιάζοντας εκδίκηση. Και βέβαια πάντοτε γράφοντας για την εμπειρία του, μετασχηματίζοντάς την σε λέξεις και εικόνες, το ύστατο μέσο για να ξεπεράσει τη γυμνότητα και την έλλειψη και να ξαναγίνει πάλι ολόκληρος μέσα από την ταχυδακτυλουργία της ποίησης.

Με εμφανή και ομολογημένη ‒μιας και συχνά πλάθει φράσεις κομμένες και ραμmένες πάνω σε αρχετυπικές πια τέτοιες του αλεξανδρινού ποιητή‒ την επιρροή του Καβάφη, αλλά και άλλων ποιητών, με μια συνεχή ροή και πλούτο εικόνων και σκέψεων, μεταφορών και μετωνυμιών, καταφέρνει μέσα σε 30 ποιήματα να εκφράσει σε όσο το δυνατόν περισσότερές της εκφάνσεις την οδύνη της εγκατάλειψης χωρίς να επαναλαμβάνεται και βρίσκοντας πάντα νέα μοτίβα για να περιγράψει την άδεια θέση που άφησε πίσω του ο εραστής, γεμίζοντάς την με λέξεις και εικόνες.

Ο Άλλος, αυτός που εγκατέλειψε τον ήρωά μας, δεν έχει πρόσωπο, μαθαίνουμε γι' αυτόν μέσα από ξεφτίδια αναμνήσεων, από κάποιες λέξεις και φράσεις, αλλά είναι εκείνος που στο δίπολο του Καλού και του Κακού μέσα στο οποίο κινείται ο αφηγητής-ήρωάς μας, είναι ο ανάλγητος, αυτός που έδωσε υποσχέσεις και δεν τις τήρησε, αυτός που έφυγε απότομα χωρίς εξηγήσεις κτλ κτλ., ενώ ο αφηγητής κρατάει για τον εαυτό του το κομμάτι εκείνου που αισθάνθηκε πραγματικά και που θα ήταν εκεί πάντα για τον εραστή, τον ρόλο εκείνου που προδόθηκε, εκείνου που ξέρει, αντίθετα από τον άλλον, να αγαπάει και να προσφέρεται, να δίνεται και να δίνει, εκείνου που τελικά έχει το πολυτελές καταφύγιο μιας μοναξιάς, μιας μοναξιάς που τον χρίζει Αγαπημένο της Παιδί.


Ένα αγαπημένο παιδί που είναι ερωτευμένο με τον ίδιο τον έρωτα που νιώθει και πονάει στη σκέψη ότι κάποια στιγμή θα πάψει να υποφέρει και θα είναι πάλι ελεύθερος από το βαρύ φορτίο. Ερωτευμένος με τον ερωτευμένο του εαυτό, όπως ο τοξικομανής με το ναρκωτικό του και θρηνώντας, με παλαιάς κοπής αλλά και πιο μοντέρνους στίχους, την ημέρα της οριστικής του αποτοξίνωσης.

Πού και πού από κάποια σπαράγματα απ' την υπόλοιπη ζωή του ‒όπως παραδείγματος χάριν μια μητέρα που έχει πεθάνει και που ο ήρωας χρειάζεται κοντά του‒ μαθαίνουμε ότι ο αφηγητής έχει και μια άλλη ταυτότητα εκτός από εκείνη του αγαπημένου παιδιού της μοναξιάς, εκτός από εκείνη του εγκαταλειμμένου εραστή.

Πλούτος, όπως είπα, εικόνων και σκέψεων, φράσεων που παίζουν με τον εαυτό τους και ξαναγυρίζουν σαν τον σκορπιό να δαγκώσουν την ουρά τους, σ' αυτό το περίκλειστο σύμπαν της ερωτικής μοναξιάς που κάνει τον ήρωά μας περήφανο μέσα στην έκρηξη μιας ναρκισσιστικής αναδίπλωσης του εαυτού που καθορίζει τις συντεταγμένες του και ετοιμάζεται να επιστρέψει πάλι Ζωντανός από την κόλαση της μοναξιάς και της ματαίωσης, όπως η Τόσκα στην ομώνυμη όπερα.

Καλογραμμένο βιβλίο, με ποιητική φλέβα που πιστεύω ότι θα αναδυθεί ακόμα πιο ξεκάθαρη όταν απαλλαγεί από τις εικόνες και φράσεις που είναι αμετάθετα και αποκλειστικά προσκολλημένες στην αυτιστική και πεισματική μοναξιά του εγκαταλειμμένου εραστή.

Για ακόμα μια φορά μπράβο στους εκδότες του Πολύχρωμου Πλανήτη που συνεχίζουν να εκδίδουν βιβλία, και μάλιστα ποίησης ‒η οποία, απ' ό,τι γνωρίζω είναι κατά τις στατιστικές το λιγότερο εμπορικό είδος μετά το διήγημα‒ και μάλιστα μέσα στο άσχημο κλίμα της κρίσης που έχει πλήξει πάρα πολύ και αναμενόμενα τον χώρο του βιβλίου.

Αν μπορούσα κάποιος άλλος να ήμουν
πάλι αυτός που έγινα
θα προτιμούσα να συνεχίσω να είμαι·
τη δυνατότητα να έχω
με την ίδια συνέπεια να σε αγαπήσω
και με τα ίδια λάθη ξανά να χρεωθώ...
Διδάχτηκα σωστά την ύλη της απουσίας
Επιμελητής ποιητικών αδιεξόδων έγινα
και πεζογραφημένων αμφιβολιών.