ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΗΝ Α.Λ.Ο.Κ. (ΑΤΥΠΗ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΗΤΗΣ)

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ - ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΜΑΣ

http://clubs.pathfinder.gr/lesbiancrete

Επιτυχημένες μακροχρόνιες λεσβιακές σχέσεις. Μπορεί μια λεσβιακή σχέση να κρατήσει;



Της Kathy Belge, About.com Guide
'Αγαπητό "Lesbian Life":
Είμαι η Άννα, μια 28χρονη λεσβία από το Τορόντο του Καναδά και έχω μια ερώτηση για εσένα σχετικά με τις λεσβιακές σχέσεις. Θέλω να μάθω, γιατί δε διαρκούν πολύ; Ξέρω πως έχεις μια σχέση με τη σύντροφό σου εδώ και 15 χρόνια και νομίζω πως είναι Υπέροχο!! Στη λεσβιακή όμως κοινότητα, οι σχέσεις μοιάζει να είναι γεμάτες με δραματικές καταστάσεις, με τις συντρόφους να απατά η μία την άλλη, να κοιμούνται με τις πρώην τους, να φλερτάρουν με τις κοπέλες άλλων γυναικών κ.λ.π.
Δεδομένου ότι οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες συνήθως θέλουν σταθερές, μονογαμικές σχέσεις με άντρες, σκέφτηκα ότι οι ομοφυλόφιλες γυναίκες θα θέλουν το ίδιο πράγμα με τις άλλες. Είχα την εντύπωση ότι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες ήταν αυτοί που είναι ασταθείς και οι λεσβίες δεσμεύονται μακροπρόθεσμα, αλλά, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, βλέπω τώρα περισσότερους ομοφυλόφιλους άνδρες σε μακροχρόνιες σχέσεις από ό,τι λεσβίες.
Μπορεί να κρατήσει μια λεσβιακή σχέση, ή χάνω τον καιρό μου;
Αγαπητή Άννα,
Πρώτα από όλα, γράφεις σε κάποια που βρίσκεται σε μια σχέση 15 χρόνων. Όπως μπορείς να καταλάβεις, από τη δική μου σκοπιά, οι λεσβιακές σχέσεις ΚΡΑΤΟΥΝ για πολύ καιρό. Οι περισσότεροι φίλοι μου είναι σε μακροχρόνιες σχέσεις, ομοφυλόφιλοι και ετεροφυλόφιλοι.
Η υπόθεσή σου ότι οι περισσότερες λεσβίες θέλουν μακροχρόνιες σχέσεις μπορεί να είναι ή να μην είναι αλήθεια. Δεν κρίνω τους ανθρώπους με βάση το πόσο καιρό οι σχέσεις τους διαρκούν. Μερικοί άνθρωποι δε θέλουν να σταθεροποιηθούν. Θέλουν να φλερτάρουν, να διασκεδάζουν, να δημιουργούν δραματικές καταστάσεις και να παίζουν. Υπάρχει κάτι εγγενώς λανθασμένο σε αυτό;
Και επίσης, δεν κρίνω την επιτυχία μιας σχέσης μόνο και μόνο επειδή έχει διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα. Νομίζω ότι οι πραγματικοί δείκτες της επιτυχίας είναι τα πράγματα όπως ο βαθμός σεβασμού, το πάθος, η διασκέδαση που ένα ζευγάρι έχει και αν είναι σε θέση να αναπτυχθούν ως άτομα και ως ζευγάρι.
Μου φαίνεται αυτό που πραγματικά ρωτάς δεν είναι γιατί δεν μπορούν οι λεσβίες να κάνουν μακροχρόνιες σχέσεις, αλλά "γιατί εγώ δεν μπορώ να βρω μια μακροχρόνια σχέση;" Δεν είναι ένα γενικό πρόβλημα, αλλά ένα προσωπικό.
Αντί να ψάχνεις έξω από τον εαυτό σου ή και το τι κάνουν οι άλλες λεσβίες, σου προτείνω να κοιτάξεις μέσα σου. Δεν έχεις μια επιτυχημένη μακροχρόνια σχέση γιατί κάνεις κάτι λάθος; Ή μήπως είναι απλά ότι δεν έχεις βρει την κατάλληλη γυναίκα ακόμα; Πιστεύω ότι οι λεσβίες είναι εξίσου ικανές για μακροχρόνιες σχέσεις, όπως οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες, ή οι ομοφυλόφιλοι άνδρες. Και υπάρχουν εκείνοι που είναι ανίκανοι για αυτό. Η πρόκλησή σου δεν είναι μόνο να βρεις κάποια που να θέλει μια μακροχρόνια σχέση, αλλά κάποια που να την θέλει μαζί σου.
Πως γίνεται αυτό; Πρώτα θα πρέπει να είσαι ανοικτή σε αυτό. Πρέπει να πιστεύεις ότι είναι δυνατό. Αλλά για τα υπόλοιπα μπορείς μόνο να αφεθείς στην τύχη, τη μοίρα, το κάρμα ή όπως αλλιώς θέλεις να το ονομάσεις. Πραγματικά πιστεύω ότι αν επικεντρωθείς στον εαυτό σου κάνοντάς τον έναν καλύτερο άνθρωπο, οι άλλοι θα προσελκύονται από αυτό και θα θέλουν να είναι μαζί σου.
Να λειτουργείς με εντιμότητα και θα βρεις ανθρώπους με ακεραιότητα, γαιτί αυτούς θα προσελκύεις. Να υποστηρίζεις τους φίλους σου και άνθρωποι που ξέρουν να συμπαραστέκονται, θα έλκονται από εσένα. Βγες από το δρόμο σου για να βοηθήσεις ανθρώπους και όταν χρειαστείς βοήθεια, θα εμφανιστεί. Δεν είναι πραγματικά κάτι περίπλοκο για να καταλάβεις, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να πραγματοποιήσεις. Ο εγωισμός μας, τα νεύρα μας, οι κακές συνήθειες και βιώματα από την παιδική ηλικία, μπορεί να μπουν στη μέση.
Πηγή: http://lesbianlife.about.com/od/lesbiandating/qt/LongTerm.htm