ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΗΝ Α.Λ.Ο.Κ. (ΑΤΥΠΗ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΗΤΗΣ)

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ - ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΜΑΣ

http://clubs.pathfinder.gr/lesbiancrete

Μπορούν όλοι οι άνδρες να γίνουν σύζυγοι; ΟΛΟΙ;

Λογοκρισία από γκέι σε γκέι, για ένα βίντεο που προωθεί την ισότητα.
Το βίντεο τιτλοφορείται Homecoming, δηλαδή επιστροφή στην πατρίδα. Έγινε για λογαριασμό της οργάνωσης Coalition for Equal Marriage (Συμμαχία για την Ισότητα στο Γάμο), οργάνωση που αγωνίζεται για να αναγνωριστεί και δια νόμου ο ομοφυλόφιλος γάμος στη Βρετανία. Το σλόγκαν τους είναι «Separate but equal is not equal», δείχνοντας στο γεγονός πως η ισότητα είναι μια «παρεξηγημένη έννοια» που χειραγωγείται και μασκαρεύεται για να καλύψει την απουσία της.
Βλέποντας το βίντεο, οι περισσότεροι θεατές-χρήστες του YouTube, πλάνταξαν στο κλάμα και έσπευσαν να μοιραστούν τη συγκίνηση τους αφήνοντας δακρύβρεχτα σχόλια. Υπήρχαν όμως και κάποιοι που το είδαν αλλιώς. Κοίταξαν κάτω από το σεντιμένταλ φίλτρο του φακού που τα δείχνει όλα ρόδινα (και λευκά) και διάβασαν πίσω από τις λέξεις που παρουσιάζουν τα πάντα ως ένα παραμύθι με καλούς συντηρητικούς πρίγκηπες και ακόμα καλύτερους πατριώτες στρατιώτες.

Ένα από αυτά τα σχόλια τα είπε έξω από τα δόντια.
«Ο πόλεμος ως πρότυπο είναι λάθος. Είναι ένα κατασκεύασμα του ετεροφυλόφιλου άνδρα και θα πρέπει να αποφεύγεται πάση θυσία. Ισότητα στο γάμο; Συμφωνώ, αλλά στο κλιπ αυτό δεν πρωταγωνιστεί η ισότητα, δεν υπάρχει ισότητα. Πρωταγωνιστούν μόνο δυο λευκοί άνδρες και αυτό και μόνο είναι το θέμα του. Που είναι οι γυναίκες στρατιώτες; Που είναι οι εθνικές μειονότητες; Οι πρωταγωνιστές μοιάζουν με μοντέλα του Αμπερκρόμπυ & Φιτς. Το βίντεο αυτό είναι σεξιστικό, ρατσιστικό, ταξικό και συναισθηματικά προπαγανδιστικό. Οι ομοφυλόφιλοι είμαστε περισσότερο diverse από αυτό. Ντροπή.» Το σχόλιο αυτό δεν θα το βρείτε πια αναρτημένο κάτω από το βίντεο.

Η είδηση για μένα, δεν κρύβεται μόνο στο σχόλιο του χρήστη. Αλλά και σε αυτό που συνέβη παρακάτω. Το YouTube επιτρέπει στο χρήστη που ανέβασε ένα βίντεο, να εποπτεύει τα σχόλια που αφήνουν άλλοι χρήστες στο βίντεο του και να τα κόβει αν θέλει. Έτσι, όπως ίσως καταλάβατε, λογοκρισία έπεσε πάνω στο σχόλιο του χρήστη που δεν συμφωνεί με την οπτική του βίντεο και το σχόλιο αποσύρθηκε από τον επόπτη.

Είναι λίγο ειρωνικό ή μου φάινεται; Δεν μπορεί η γκέι κοινότητα να αντέξει στην κριτική εκ των έσω; Φτάσαμε στο σημείο να λογοκρίνει ο ένας γκέι τον άλλο, και μάλιστα ο λογοκριτής να είναι και εκπρόσωπος μιας οργάνωσης που μάχεται για ισότητα;
πηγή: bareback