ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΗΝ Α.Λ.Ο.Κ. (ΑΤΥΠΗ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΗΤΗΣ)

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ - ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΜΑΣ

http://clubs.pathfinder.gr/lesbiancrete

Ρωσία: Λεσβία δημοσιογράφος αγωνίζεται ενάντια στην ομοφοβία



Είναι δημοσιογράφος, ανοιχτά λεσβία και ακτιβίστρια. Η Elena Kostyuchenko, η οποία εργάζεται για την περίφημη ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta, είναι μια εντυπωσιακή προσωπικότητα στον αγώνα κατά της ομοφοβίας στη Ρωσία.
H Elena Kostyuchenko καπνίζει τα Vogue της συνεχώς. Μιλάει πολύ. Η δημοσιογράφος της Novaya Gazeta και ενεργή LGBT ακτιβίστρια, εδώ και λίγους μήνες δέχεται συνεχώς απειλές για τη ζωή της μέσω του blog της. Λαμβάνει κανείς υπόψιν τις έρευνές της που ξεβολεύουν κάποιους, για τη διαφθορά στην πολιτική και τις παγκόσμιες υποθέσεις, σε συνδυασμό με το σεξουαλικό προσανατολισμό της. Η Novaya Gazeta είναι ρωσική εφημερίδα γνωστή για την έντονη κριτική εναντίον της κυβέρνησης, ενώ εννέα συνεργάτες της (συμπεριλαμβανομένης της Anna Politkovskaya) δολοφονήθηκαν σε διάστημα δεκαοκτώ ετών.
Η επιθετικότητα ενάντια στο gaypride
Αναμένουμε να συναντήσουμε ένα βράχο: Είναι η ενσάρκωση της απαλότητας. Κατά συνέπεια, δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς η εύθραυστη γυναίκα των 24 ετών βρέθηκε κάτω από τα χτυπήματα του δράστη, στις 28 του περασμένου Μαϊου, κατά τη διάρκεια του σύντομου gay pride στη Μόσχα. Η Elena Kostyuchenko αποφάσισε εκείνη την ημέρα να συνδυάσει με το gay pride, την αποκάλυψη του προσανατολισμού της. Αν και ποτέ δεν απέκρυψε τον προσανατολισμό της από τη σύνταξη της εφημερίδας, δεν είχε μιλήσει δημόσια για το ότι είναι ομοφυλόφιλη.
Κρατώντας το χέρι της συντρόφου της, με την οποία μοιράζεται τη ζωή για δύο χρόνια, η Elena είχε πινακίδες με συνθήματα και σημαίες. Αλλά η διαδρομή ήταν σύντομη: "Κινηθήκαμε προς την έξοδο του Μετρό, γύρω στη 1", θυμάται η νεαρή γυναίκα. "Ήταν 200 ​​μέτρα μακριά από τα πλακάτ μας, που έγραφαν συνθήματα όπως "Αγαπώ εσένα, γυναίκα". Αιφνίδια, ένας άνθρωπος πρέπει να ξεπήδησε από το πλήθος και άρπαξε τις σημαίες μας, ενώ η φίλη μου Anya χτυπήθηκε. Εγώ δέχτηκα ένα χτύπημα με έντονη βία στο αριστερό αυτί μου: μετά από αυτό δεν άκουσα τίποτα άλλο". Μερικές εβδομάδες αργότερα στο νοσοκομείο, η Elena είδε το μέγεθος που πήρε η δημοσίευση για το Gay Pride που είχε κάνει την παραμονή της εκδήλωσης στο blog της. Διαβάστηκε από περίπου 500 000 άτομα ενώ η είδηση της επίθεσης εναντίον της μεταδιδόταν από τα μέσα ενημέρωσης.
Τέσσερις συνάδελφοι δολοφονήθηκαν
Γεννήθηκε σε μια φτωχή οικογένεια στο Γιαροσλάβλ, μια ρωσική πόλη περίπου 300 χλμ βορειοανατολικά της Μόσχας. Η Elena είναι δημοσιογράφος εδώ και εννέα χρόνια. Υπολογίστε: Ξεκίνησε να δουλεύει στα 13 χρόνια της! "Στην αρχή", επιδίωξε να εξασφαλίσει χρήματα για να πληρώσει ένα ζευγάρι μπότες, όπως θυμάται. "Εκείνο το Καλοκαίρι, αγόρασα ένα αντίτυπο της Novaya Gazeta στο οποίο έπεσα σε ένα άρθρο της Anna Politkovskaya (η δημοσιογράφος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε τον Οκτώβριο του 2006) για τα παιδιά της Τσετσενίας ". Αυτή ήταν η σπίθα: Η Elena υπόσχεται να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενταχθεί μια ημέρα στη σύνταξη της εφημερίδας. Ένα χρόνο αργότερα, η κοπέλα μετακόμισε στη Μόσχα όπου κατάφερε να γίνει η πρώτη ασκούμενη στη Novaya Gazeta. Σε επτά χρόνια συνεργασίας, η νεαρή δημοσιογράφος έχει δει τέσσερις από τους συναδέλφους της να δολοφονούνται.
"Εάν το Gay Pride γινόταν και πάλι, δε θα δίσταζα ούτε δευτερόλεπτο", επανέλαβε η Elena. Πράγματι, όπως φαίνεται, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που να φοβίζουν τη νεαρή γυναίκα. Και όταν ρωτήθηκε αν είναι αφόρητο να αισθάνεται ότι απειλείται όλη την ώρα, η Elena απάντησε το απλό για τον περισσότερο κόσμο, μισοχαμογελώντας: "Από την στιγμή που συνειδητοποίησα ότι αν θέλουν να με σκοτώσουν, θα με σκοτώσουν και ότι δεν έχω κανέναν έλεγχο σε αυτό, είμαι πολύ γαλήνια. Είναι σαν τη βροχή: Πέφτει πάνω μου, δεν μπορώ να την κάνω να σταματήσει".
Πηγή: http://www.tetu.com/actualites/international/russie-la-journaliste-lesbienne-qui-milite-contre-lhomophobie-20823
Αναδημοσίευση από: http://actup.org/news/russie-la-journaliste-lesbienne-qui-milite-contre-lhomophobie/