ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΗΝ Α.Λ.Ο.Κ. (ΑΤΥΠΗ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΗΤΗΣ)

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ - ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΜΑΣ

http://clubs.pathfinder.gr/lesbiancrete

Η Πορτογαλία νομιμοποίησε το γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών!

Μέχρι τώρα 5 Ευρωπαϊκές χώρες επιτρέπουν το γάμο ομοφυλόφιλων. Μετά την Ισπανία, το Βέλγιο, τις Κάτω Χώρες, τη Νορβηγία και τη Σουηδία, τώρα και η Πορτογαλία έρχεται να προστεθεί στη λίστα.

Το Κοινοβούλιο της Πορτογαλίας έδωσε το παραπάνω διακαίωμα σε πολλά ομοφυλόφιλα ζευγάρια με ψήφισμα στις 8/01/10, ενώ αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Απρίλιο, ένα μήνα πριν την επίσκεψη του Πάπα Βενεδίκτου XVI στη χώρα.


Η καθολική χώρα είναι τώρα η έκτη στην Ευρώπη που χορηγεί στα γκέι ζευγάρια το δικαίωμα στο γάμο, αν και αυτό δεν περιλαμβάνει το δικαίωμα παιδοθεσίας. Απευθυμένος στο νομοθετικό σώμα πριν από την ψηφοφορία, ο πρωθυπουργός Jose Socrates είπε πως ο νόμος «διορθώνει ένα λάθος» και θα δίνει τέλος στο να «υποφέρουν άκοπα» άνθρωποι.Αλλά πρόσθεσε: «Το ζήτημα της παιδοθεσίας είναι διαφορετικό δεδομένου ότι δεν μόνο περιλαμβάνει ενήλικες-ους που είναι ελεύθερες-οι να δώσουν την συγκατάθεσή - τες».


Το κείμενο το βρήκαμε στο http://www.pinknews.co.uk/2010/01/08/portugal-votes-to-legalise-gay-marriage/ και γι'αυτούς που ξέρουν καλή μετάφραση το δίνουμε αυτούσιο:


The Catholic country is now the sixth in Europe to grant same-sex couples the right to wed, although this will not include adoption rights.
Addressing lawmakers before the vote, prime minister Jose Socrates said the law "rights a wrong" and would end "pointless suffering".
But he added: "This issue of adoption is different as it does not just involve adults who are free to give their consent."
The law will remove any references to gender in the country's marriage laws.
Although centre-right parties opposed the change, all left-wing parties supported it.
The law must be approved by President Anibal Cavaco Silva but parliament has the power to override a veto from him.
It is expected to come into force in April, a month before Pope Benedict XVI visits the country.
Five other European countries allow gay marriage: Spain, Belgium, the Netherlands, Norway and Sweden.