ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΗΝ Α.Λ.Ο.Κ. (ΑΤΥΠΗ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΗΤΗΣ)

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ - ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΜΑΣ

http://clubs.pathfinder.gr/lesbiancrete

Σχέση από απόσταση: Τέσσερις απλοί τρόποι για να την διατηρήσεις



Εσύ λοιπόν μένεις σε μία πόλη και η κοπέλα σου σε μία άλλη. Μπορώ να υποθέσω πως ο λογαριασμός του τηλεφώνου σου θα είναι μεγαλύτερος από το γραμμάτιο του αυτοκινήτου.. Είμαι σίγουρη πως κάποιες φίλες σου σε κοίταξαν με νόημα, όταν τους είπες πως μπήκες σε μια σχέση από απόσταση.
Οι περισσότεροι άνθρωποι, ακόμα κι όταν θέλουν να σε υποστηρίξουν και να σου δώσουν μερικές συμβουλές για τη σχέση σου, νιώθουν πως αυτή είναι καταδικασμένη να αποτύχει.
Το στερεότυπο δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τις σχέσεις από απόσταση, αλλά με κάμποση προσπάθεια και κάποιες βοηθητικές συμβουλές, ο δεσμός σου μπορεί να ανθίσει και να καρποφορήσει. Υπάρχει η φράση 'η απουσία κάνει την καρδιά να δουλεύει καλύτερα'. Θα υπάρχει κάποια αιτία για αυτό.
Πώς λοιπόν θα τα καταφέρεις;
Πρώτα από όλα, θα πρέπει να καταστρώσεις ένα πλάνο για τη σχέση σας. Η επικοινωνία είναι το κλειδί και πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως τίποτα άλλο δε θα κάνει τη σχέση να καταρρεύσει πιο γρήγορα, από τα μυστικά και να μη λέτε τα αληθινά σας συναισθήματα.
Χρειάζεται να νιώθεις πως αξίζει τον κόπο να αφιερώσεις το χρόνο σου σε μια σχέση εξ αποστάσεως και για τις δυο σας.
Αν είναι το ιδανικό ταίρι για εσένα;
Θα εκπλαγείς από το πόσο ένας δεσμός μπορεί να αναπτυχθεί, αν έχεις τη θέληση να προσπαθήσεις γι αυτό. Αν μάθεις και εφαρμόσεις τις συμβουλές για μια σχέση από μακριά, αυτή μπορεί να εξελιχθεί σε επιτυχημένη και ευτυχισμένη.
Η απόσταση, όταν συνδυάζεται με τηλεφωνήματα, ηλεκτρονικά μηνύματα, βιντεοκλήσεις κλπ, μπορεί να δημιουργήσει οικειότητα, η οποία προκύπτει όταν μαθαίνετε η κάθε μία για τα χαρακτηριστικά της άλλης, τα προτερήματα, τις αρχές και τις αξίες, τους στόχους και τα όνειρά σας. Αυτή η μορφή οικειότητας μπορεί να σας φέρει πιο κοντά, με ξεχωριστό τρόπο.
Οι σχέσεις είναι ήδη αρκετά πολύπλοκες και το να έχεις μια από απόσταση, είναι μεγάλη πρόκληση.
Διάβασε παρακάτω τις συμβουλές που σε βοηθούν να κρατήσεις την επιθυμία στη σχέση σου:
1. Ξεκάθαρη επικοινωνία:
Η ποιότητα μιας σχέσης είναι πιθανότερο να αυξηθεί αν εσύ και η σύντροφός σου μάθετε να μοιράζεστε ανοιχτά τα αισθήματά σας, η μία στην άλλη. Μη φοβηθείς να της πεις πώς νιώθεις και τι πραγματικά χρειάζεσαι, της αξίζει να γνωρίζει την αλήθεια και να αποφασίσει αν μπορεί να σου τα δώσει.
2. Βάλε τη σχέση σου σε πρώτη πρτοτεραιότητα:
Απόφυγε να ακυρώνεις το ραντεβού για βιντεοκλήση ή για ένα τηλεφώνημα.
3. Να επικοινωνείς μαζί της καθημερινά:
Αν σε απασχολεί ο λογαριασμός του τηλεφώνου σου, στείλε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, μιλήστε με κάποιον άλλο τρόπο. Όταν επικοινωνήσετε, μη μιλήσεις μόνο για τη σχέση σας, συζητήστε και για τα καθημερινά των ζωών σας.
Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίζετε και οι δύο τι σκέφτεστε, τι αισθάνεστε και τι σχεδιάζετε.. Οι συζητήσεις αργά το βράδυ μπορούν επίσης να συνεισφέρουν σε μια σημαντική πλευρά της σχέσης σας, μακροπρόθεσμα: στους στόχους και τις προσδοκίες σας.. αυτά που θέλετε από τη ζωή!
4. Να είσαι ανοιχτή:
Είναι σημαντικό να δώσεις στη σύντροφό σου να καταλάβει πόσο την σκέφτεσαι και την αγαπάς. Κάνε την να της λείπεις πιο πολύ και να νιώθει πιο έντονη την επιθυμία να βρεθεί στην αγκαλιά σου.
Ό,τι κι αν κάνεις όμως, μην είσαι κτητική!
Το να ενεργείς παρανοϊκά και με εμμονές εξαιτίας των αμφιβολιών και της ανασφάλειάς σου, θα δημιουργήσει ένταση ανάμεσά σας και δε θα βοηθήσει τη σχέση να αναπτυχθεί με επιτυχία.
Αν η κοπέλα σου θέλει πραγματικά να είναι μαζί σου, δε θα αργήσει πολύ να βρεθεί κοντά σου. Όσο εσύ την εμπιστεύεσαι, κρατάς επαφή με τη ζωή της και εκείνη με τη δική σου και επικοινωνείτε, η σχέση σας θα εξελιχθεί σε κανονική.
Εξάλλου ο τελικός στόχος είναι να έχεις μια αληθινή σχέση.. Σωστά;
Καλή επιτυχία.
Jen
Πηγή: http://www.somethinglesbian.com/long-distance-relationship-tips/