ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΗΝ Α.Λ.Ο.Κ. (ΑΤΥΠΗ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΗΤΗΣ)

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ - ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΜΑΣ

http://clubs.pathfinder.gr/lesbiancrete

Τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια φαίνεται να διαχειρίζονται τις συγκρούσεις καλύτερα από τα ετεροφυλόφιλα


Έρευνα συγκρίνει τους ομοφυλόφιλους με τους ετεροφυλόφιλους, στην επιτυχία των σχέσεων.

Ανέκαθεν είχα μια προσωπική θεωρία ότι τα λεσβιακά ζευγάρια τα πηγαίνουν καλύτερα από ό,τι τα ετεροφυλόφιλα, επειδή εμείς σα γυναίκες, επικοινωνούμε καλύτερα.

Έχουμε μάθει να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας και να τα μοιραζόμαστε περισσότερο, με τη σύντροφό μας. Λοιπόν, η θεωρία αυτή υποστηρίζεται από μια επιστημονική έρευνα.

Το ινστιτούτο Gottman στο Σιάτλ, διεξήγαγε μια 12ετή μελέτη πάνω σε ζευγάρια gay και λεσβιών, για να εξακριβώσει τι τα κάνει να πετυχαίνουν ή να αποτυγχάνουν. Παρόλο που έχουμε πολλά ίδια προβλήματα με τα ετερόφυλα ζευγάρια, τα ζευγάρια του ιδίου φύλου έχουν πράγματι κάποιους καλύτερους μηχανισμούς αντιμετώπισης. Η μελέτη του Gottman εξέτασε πώς τα ζευγάρια αντιμετωπίζουν τις συγκρούσεις και εκδόθηκε το 2004.

Τα gay και λεσβιακά ζευγάρια ασχολούνται με τις διαμάχες με πιο αισιόδοξο τρόπο

Όταν πρόκειται για συγκρούσεις, τα gay και λεσβιακά ζευγάρια είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν τρυφερότητα και χιούμορ σε μια διαφωνία, από ό,τι τα ετεροφυλόφιλα. Επίσης, οι ομοφυλόφιλοι άνδρες και οι λεσβίες είναι πιο πιθανό να παραμείνουν θετικοί όταν αντιμετωπίζουν μια διαφωνία από τους συντρόφους τους. "Τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια ίσως να έχουν πολλά να μάθουν από τις γκέι και λεσβιακές σχέσεις", λέει ο Δρ John Gottman.

Οι gay και οι λεσβίες χρησιμοποιούν λιγότερο επιθετικές, συναισθηματικά, τακτικές

Ο Gottman ανακάλυψε στις μελέτες του ότι τα gay και λεσβιακά ζευγάρια δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην κατανομή της εξουσίας σε σχέση με τη δυναμική της εξουσία τους. Σε μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Berkeley, ο Robert Levenson ανακάλυψε πως οι σύντροφοι γκέι και λεσβίες εμφανίζονται λιγότερο επιθετικοί και χρησιμοποιούν το φόβο ως όπλο κυριαρχίας, λιγότερο από ό,τι τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.

Οι gay αντιμετωπίζουν τα ζητήματα λιγότερο προσωπικά

Σε έναν καυγά, τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια είναι πιο πιθανό να 'πληγώσουν' το σύντροφό τους με ένα αρνητικό σχόλιο. Στα γκέι και λεσβιακά ζευγάρια, τα θετικά σχόλια έχουν μεγαλύτερη επίδραση, κάνοντας το σύντροφο να αισθάνεται καλά για τον εαυτό του, ενώ τα αρνητικά σχόλια δεν επηρεάζουν τους ομοφυλόφιλους τόσο αρνητικά, όπως τους ετεροφυλόφιλους. "Η τάση αυτή δείχνει ότι οι ομοφυλόφιλοι και οι λεσβίες σύντροφοι έχουν μια τάση να δέχονται κάποιο βαθμό αρνητικότητας, χωρίς να την εκλαμβάνουν προσωπικά", λέει ο Gottman.

Οι λεσβίες δείχνουν περισσότερα συναισθήματα από ό,τι οι gay άνδρες

Όταν τσακώνονται, οι λεσβίες δείχνουν περισσότερο θυμό, χιούμορ, ένταση και ενδιαφέρον από ό, τι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή οι γυναίκες έχουν μεγαλώσει μαθαίνοντας να μοιράζονται τα συναισθήματά τους πιο εύκολα από τους άνδρες.

Της Kathy Belge, About.com Guide

Πηγή: http://lesbianlife.about.com/od/lesbiandating/a/ConflictStudy.htm