ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΗΝ Α.Λ.Ο.Κ. (ΑΤΥΠΗ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΗΤΗΣ)

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ - ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΜΑΣ

http://clubs.pathfinder.gr/lesbiancrete

Θα γίνει το πραιντ στην Πετρούπολη;

Η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Ρωσίας, η (Αγία) Πετρούπολη, θα οργανώσει το πρώτο γκει πραιντ στην ιστορία της στισ 26 Ιουνίου. Οι τοπικοί διοργανωτές έκαναν λόγο για "δικαίωμα στη συνάθροιση" και αποκάλεσαν την απαγόρευση που είχε εκδώσει στο παρελθόν στη Μόσχα ο τοπικός δήμαρχος "αντισυνταγματική". Μάλιστα, διεμήνυσαν πως οποιαδήποτε προσπάθεια απαγόρευσης από τις αρχές, θα αντιμετωπιστεί στα ρωσικά δικαστήρια αλλά και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. "Θα είμαστε στους δρόμους", δήλωσαν χαρακτηριστικά.

Στη Μόσχα, στις 25 Ιανουαρίου ο δήμαρχος της πόλης ψήφισε για μία ακόμη φορά φέτος να απαγορευτεί το πραιντ στη ρωσική πρωτεύουσα. "Επί σειρά ετών η Μόσχα δέχεται πιέσεις να διοργανώσει γκει πραιντ που δεν είναι τίποτε άλλο από σατανική πράξη. Το έχουμε απαγορεύσει στο παρελθόν και θα το απαγορεύσουμε και στο μέλλον. Και αυτό είναι αξίωμα. Και θα το πατάξουμε με όλα τα νόμιμα μέσα, δε χωράνε συζητήσεις για ανθρώπινα δικαιώματα σε αυτή την περίπτωση", δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας.

Οι διοργανωτές του πραιντ της Μόσχας έχουν καταφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια τόσο κατά της απόφασης όσο και κατά της βίας που τους ασκήθηκε από αστυνομικές δυνάμεις κατά την προσπάθεια να διοργανώσουν το πραιντ. Δεν έχει εκδοθεί κάποια απόφαση ακόμα.

http://www.gaypatras.gr/component/content/article/590-2010-02-18-21-15-30