ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΗΝ Α.Λ.Ο.Κ. (ΑΤΥΠΗ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΗΤΗΣ)

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ - ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΜΑΣ

http://clubs.pathfinder.gr/lesbiancrete

Ιστορίες Τηλεοπτικής (Σ)τρέλλας

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επέβαλε (κατά πλειοψηφία) πρόστιμο 20.000 ευρώ στο Star, γιατί στην εκπομπή «Φώτης και Μαρία Live» παίχτηκαν εικόνες από την ταινία «Στρέλλα» του Πάνου Κούτρα, ένα φιλμ που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου και είναι υποψήφιο για έντεκα κινηματογραφικά βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Στην εκπομπή εμφανίστηκε και η κ. Βακαλίδου, που ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Λίγες εβδομάδες αφότου τα μεσημεριανάδικα κατακλύζονταν από κάθετες και οριζόντιες αναλύσεις για το γνωστό πορνοβίντεο, η εμφάνιση μιας Ελληνίδας πολίτη, η οποία, όπως έχει κάθε δικαίωμα, επέλεξε τον προσωπικό της σεξουαλικό προσανατολισμό, θεωρείται προσβλητική, άρα και τιμωρητέα.
Στο σκεπτικό του συμβουλίου -πραγματικό μνημείο αντιφάσεων και εκθέτει όσους το συνέταξαν- αναφέρεται ότι «η κ. Βακαλίδου ήταν πολύ διακριτική και σοβαρή, χωρίς να προκαλέσει με αυτά που είπε... Το θέμα όμως της ομοφυλοφιλίας και της αλλαγής φύλου που παρουσιάστηκε από την εκπομπή συνιστά ένα κοινωνικό ζήτημα και μια πραγματικότητα που αφορά μια μικρή ομάδα ανθρώπων. Αποτελεί μια κατάσταση που ξεφεύγει από το φυσιολογικό, γι’ αυτό ξενίζει τον ανήλικο τηλεθεατή». Η κ. Βακαλίδου όμως ανήκει σε μια μειονότητα που προστατεύεται από το Σύνταγμα, όμως κατά το ΕΣΡ, παρόλο που ήταν «σοβαρή» (!), δεν έχει το δικαίωμα να εμφανίζεται στο γυαλί και πρέπει να την τιμωρήσουμε!
Αυτή η ομοφοβική, σοβαροφανής και υποκριτική στάση, που θυμίζει αλήστου μνήμης εποχές, δεν αρμόζει σε μια επιτροπή που ο ρόλος της δεν είναι να υποτιμά και να εξευτελίζει ανθρώπους που με το βραβευμένο έργο τους καταδεικνύουν υπαρκτά θέματα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά να μας προστατεύει από τα λογιών λογιών σκουπίδια που πραγματικά τραυματίζουν την αισθητική και το ήθος μας। Επιτέλους, ας προσγειωθεί στον 21ο αιώνα.
Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11366&subid=2&pubid=11564999