ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΗΝ Α.Λ.Ο.Κ. (ΑΤΥΠΗ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΗΤΗΣ)

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ - ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΜΑΣ

http://clubs.pathfinder.gr/lesbiancrete

Εχασαν στο Μουντιάλ, κέρδισαν στον έρωτα

Η Αργεντινή έδωσε το πράσινο φως για τους γάμους των ομοφυλοφίλων «Για το τανγκό χρειάζονται δύο» λέει η γνωστή φράση, αλλά δεν διευκρινίζει αν πρέπει να είναι απαραιτήτως διαφορετικού φύλου.
Πάντως, η Αργεντινή, η χώρα που γέννησε το τάνγκο, δεν μοιάζει να έχει τέτοιου είδους κολλήματα. Εδώ και λίγες μέρες, μάλιστα, είναι η πρώτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που νομιμοποιεί τους γάμους των ομοφυλόφιλων!
Παρά τις έντονες αντιδράσεις της Καθολικής Εκκλησίας και χιλιάδων «αγανακτισμένων πολιτών», η Γερουσία έδωσε τελικά το πράσινο φως για τον νόμο που ορίζει ότι οι ομοφυλόφιλοι μπορούν όχι μόνο να παντρεύονται αλλά και να υιοθετούν παιδιά!
Η Αργεντινή μπορεί να αποκλείστηκε από το παγκόσμιο κύπελλο μετά το χαστούκι του 4-0 στον αγώνα με τη Γερμανία, ωστόσο κατάφερε με τον τρόπο της να βρεθεί στην παγκόσμια πρωτοπορία: είναι η δέκατη κατά σειρά χώρα στον κόσμο και η πρώτη, όχι μόνο στη Λατινική Αμερική αλλά και σε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο, η οποία νομιμοποιεί τους γάμους των γκέι σε εθνικό επίπεδο, αναγνωρίζοντάς τους παράλληλα το δικαίωμα στην υιοθεσία.
Ο Καναδάς ναι μεν επέτρεψε πριν από πέντε χρόνια στους ομοφυλόφιλους να παντρεύονται, αλλά το δικαίωμα στην υιοθεσία δεν ισχύει σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας. Η Ουρουγουάη, η οποία διαθέτει μια από τις πιο προοδευτικές νομοθεσίες στη Λατινική Αμερική σε ό,τι αφορά τα κοινωνικά ζητήματα, αναγνωρίζει τις πολιτικές ενώσεις των γκέι, όχι όμως και γάμο. Τους επιτρέπει ωστόσο να υιοθετούν παιδιά.
Πέρυσι, το Μεξικό νομιμοποίησε τους γάμους των ομοφυλόφιλων, αλλά ο νόμος δεν ισχύει εκτός των ορίων της πρωτεύουσας. Οι πολιτικές ενώσεις των γκέι αναγνωρίζονται σε ορισμένα κρατίδια της Βραζιλίας. Η Κολομβία δεν αναγνωρίζει γάμο, αλλά προσφέρει κάποιες νομικές διευκολύνσεις στα γκέι ζευγάρια, όπως να μεταβιβάζεται η σύνταξη σε περίπτωση «χηρείας». Στο Περού έχει κατατεθεί πρόταση νόμου που αναγνωρίζει δικαιώματα κληρονομιάς. Στη Χιλή, ο νέος δεξιός πρόεδρος Σεμπαστιάν Πινιέρα έχει δηλώσει ότι θα νομιμοποιήσει τις πολιτικές ενώσεις των ομοφυλόφιλων, ενώ ανάλογες κινήσεις γίνονται και στη Βολιβία.
Κοινώς, οι Λατίνοι βάζουν τα γυαλιά στα μάτια πολλών Ευρωπαίων και, κυρίως, Αμερικανών. Η θεωρητικά ελευθεριάζουσα Καλιφόρνια δεν έχει κατορθώσει να νομιμοποιήσει τις ενώσεις των γκέι, κάτι που όμως ισχύει στη Μασαχουσέτη, στο Βερμόντ, στο Κονέκτικατ, στην Αϊόβα και στην πρωτεύουσα, Ουάσιγκτον.
«Καταρρέουν τα τελευταία κάστρα του ανδρισμού» θα έλεγαν κάποιοι. Γεγονός είναι ένα: στο εξής, το τανγκό στο Μπουένος Αϊρες θα μπορούν να το χορεύουν δύο άντρες. Ή δύο γυναίκες.
Της ΚΟΡΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Πηγή: http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=18/07/2010&s=an8rwpoi--topoi&c=kosmos