ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΗΝ Α.Λ.Ο.Κ. (ΑΤΥΠΗ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΗΤΗΣ)

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ - ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΜΑΣ

http://clubs.pathfinder.gr/lesbiancrete

Φαντασμαγορικά τα gay pride του Λονδίνου, της Βιέννης και της Ρώμης

Με περίτεχνα «καρναβαλικά» κοστούμια ή φορώντας μόνο τα απολύτως απαραίτητα ολοκληρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου οι παρελάσεις των gay pride στο Λονδίνο, τη Βιέννη, τη Μαδρίτη και τη Ρώμη.



Περίπου 110.000 υπολογίζονται οι συμμετέχοντες στην αυστριακή πρωτεύουσα, όπου το θέμα ήταν φέτος η οικογένεια, με τους ομοφυλόφιλους να επιθυμούν την απόκτηση των ίδιων δικαιωμάτων με τα ετερόφυλα ζευγάρια.

Μεγάλο μέρος του κέντρου της Βιέννης ήταν αποκλεισμένο από τα άρματα και το πλήθος του παραδοσιακά μεγαλύτερου gay pride της Ευρώπης, λίγες εβδομάδες πριν το ετήσιο Life Ball, φιλανθρωπικό γκαλά για τη συγκέντρωση χρημάτων για ασθενείς με AIDS.

Στη Ρώμη, το πολύχρωμα πλήθος διαδήλωσε υπό τους ήχους της δυνατής μουσικής, ενώ ένα από τα πανό έγραφε: «Κάθε φιλί είναι μία επανάσταση». «Αυτό που μας λείπει στην Ιταλία είναι η πιθανότητα να ζήσουμε με φυσικότητα και με ησυχία την συναισθηματικότητα μας» δήλωσε ο πρόεδρος της Arcigay Ρώμης, Φαμπρίτσιο Μαράτσο, υπενθυμίζοντας ότι στην Ρώμη αρκετοί άνθρωποι έχουν δεχτεί επίθεση επειδή φιλήθηκαν δημοσίως.

Στο Λονδίνο, η παρέλαση κατέληξε στην Πλατεία Τραφάλγκαρ, όπου οι συμμετέχοντες συνέρρεαν πεζοί ή σε άρματα που έμοιαζαν με ροζ λεωφορεία. «Ειδική» υποδοχή επιφυλάχθηκε στις ομάδες συμμετεχόντων με στολές του Βασιλικού Ναυτικού, της Αεροπορίας και της Αστυνομίας αλλά και στις ομάδες ποδοσφαιριστών και κολυμβητών. Στην κεφαλή της παρέλασης ήταν ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231050948#ixzz0sqRTphWQ