ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΗΝ Α.Λ.Ο.Κ. (ΑΤΥΠΗ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΗΤΗΣ)

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ - ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΜΑΣ

http://clubs.pathfinder.gr/lesbiancrete

Ένα ρεπορτάζ για την παρέλαση


Το έβδομο Athens Pride οργανώθηκε άψογα. Ακόμη και η ξαφνική μπόρα λίγο πριν τις 5μμ δεν κατάφερε να αναστατώσει τις εκδηλώσεις.

του Λύο Καλοβυρνά

Αντιξοότητες

Εδώ και αρκετές μέρες υπήρχε πυρετός επαφών αφενός με τους Αγανακτισμένους, αφετέρου με την Αστυνομία, ώστε να πραγματοποιηθεί η παρέλαση ομοφυλόφιλης περηφάνιας ανεμπόδιστα. Οι οργανωμένοι Αγανακτισμένοι δεν είχαν πρόβλημα να περάσει η παρέλαση από το Σύνταγμα, αλλά δεν μπορούσαν να εγγυηθούν πώς θα αντιδράσει ο όχλος που συγκεντρώνεται στο πάνω μέρος της πλατείας, όπου μέσα στο ετερόκλητο πλήθος μαζεύονται και φασίστες.

Η δε Αστυνομία δεν ήθελε να επιτρέψει φέτος η παρέλαση να περάσει από το Σύνταγμα λόγω της άλλης συγκέντρωσης που θα υπήρχε εκεί "για λόγους ασφάλειας". Το Athens Pride, όμως, ήταν αποφασισμένο!

Η παρέλαση ξεκίνησε κανονικά, με μεγαλύτερο ενθουσιασμό από κάθε άλλη χρονιά χάρη στην ξεσηκωτική, διονυσιακή συμμετοχή των Batala, μιας διεθνούς μουσικής μπάντας κρουστών που οδηγούσαν την παρέλαση. Υπήρξε απόπειρα από τα ΜΑΤ να ακυρώσουν την παρέλαση προς το Σύνταγμα, αλλά τελικά κάμφθηκαν ειρηνικότατα και η παρέλαση ξεκίνησε.

Λίγο πριν το Σύνταγμα, ένα περιπολικό κάθετα σταθευμένο επί της Σταδίου αποπειράθηκε να διακόψει την παρέλαση. Οι παρελαύνοντες, ωστόσο, απλώς το προσπέρασαν και συνέχισαν προς το Σύνταγμα!