ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΗΝ Α.Λ.Ο.Κ. (ΑΤΥΠΗ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΗΤΗΣ)

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ - ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΜΑΣ

http://clubs.pathfinder.gr/lesbiancrete

Καυστικό πορτρέτο δύο γκέι ζευγαριών


"Ενας τέλειος γάμος, τρία παιδιά που ουρλιάζουν, το εμπορικό κέντρο το Σάββατο... αν θέλουν να ζουν σαν ζόμπι, δικαίωμά τους... Οι γκέι αντιμετωπίζουν τη ζωή αλλιώς". Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων θα συνεχιστεί από μεθαύριο στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου "Βικτώρια" το "Fucking Games" του Γκρέι Κλεγκ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κομνηνού. Το "Fucking Games" είναι το καυστικό και ειρωνικό πορτρέτο δύο γκέι ζευγαριών καθώς εμπλέκονται σε έναν περίπλοκο ιστό σχέσεων στη μετά AIDS εποχή. Το έργο, με όχημα το χιούμορ και τους αιχμηρούς διαλόγους, αναδεικνύει, στηλιτεύει και σχολιάζει τις συνέπειες από το αδιέξοδο που προκαλεί η άρνηση ανάληψης οποιασδήποτε ευθύνης στις κάθε μορφής σχέσεις στην εποχή της κοινωνικής δικτύωσης και του "σεξ χωρίς ταμπού".

Ο Τέρενς και ο Τζόνα είναι μαζί δέκα χρόνια. Ο Τζουντ είναι νέος, όμορφος και πάντα φέρνει τους νέους συντρόφους του στην παρέα. Oταν, λοιπόν, φέρνει σπίτι το τελευταίο του απόκτημα, τον Ντάνι, αρχίζουν τα παιχνίδια: συγκρούσεις, υπονοούμενα, χτυπήματα κάτω από τη μέση καθώς οι τέσσερις άντρες, μαέστροι στους λεκτικούς διαξιφισμούς, αρχίζουν να εκσφενδονίζουν απόψεις για τις σχέσεις, το σεξ, την απιστία, την αγάπη, την εμπιστοσύνη, τη μοναξιά. Υπάρχει, όμως, και ένα μυστικό που δεν μπορεί να ειπωθεί ανοιχτά...

Ο Δημήτρης Κομνηνός μεταφέρει την προκλητική δράση του έργου σε ένα λιτό νέο-πανκ σκηνικό χώρο, φιλοτεχνημένο από τον εικαστικό Γιώργο Λυντζέρη. Ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του "Βικτώρια" στήνει έναν κόσμο που δεν περιχαρακώνεται σε νουθετίστικα "πρέπει" και "μη". "Είναι μόνο μία ιστορία αυτή που περιγράφεται στο έργο. Δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο της γκέι κοινότητας - δεν είναι, άλλωστε, ο ρόλος ενός θεατρικού έργου να κάνει κάτι τέτοιο. Είναι, λοιπόν, μόνο μια ιστορία ανάμεσα σε δισεκατομμύρια προσωπικές ιστορίες, που υπάρχει και αναπνέει τον αέρα της σκοτεινής μας πλευράς. Αυτής που μας κάνει ανθρώπους", τονίζει. Παίζουν οι ηθοποιοί Γ. Γιαννακάκος, Μ. Κανναβός, Χ. Μπόσινας, Μ. Παναγιωτάκης.

Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=23136&subid=2&pubid=63443198