ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΗΝ Α.Λ.Ο.Κ. (ΑΤΥΠΗ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΗΤΗΣ)

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ - ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΜΑΣ

http://clubs.pathfinder.gr/lesbiancrete

Μάθε να λες "όχι"!



Πόσες φορές έχεις βρει τον εαυτό σου σε άβολη και δυσάρεστη θέση, στην οποία εύχεσαι να είχες πει 'όχι', αλλά κατέληξες να έχεις πει 'ναι'; Πόσες φορές πιέστηκες να κάνεις πράγματα που δεν ήθελες, από τους φίλους, την οικογένεια ή την κοπέλα σου;
Μάθε να λες ΌΧΙ!
Γιατί η λέξη 'Οχι' ενώ είναι τόσο μικρή, είναι τόσο δύσκολο να την πεις μερικές φορές; Είμαστε φτιαγμένες να πιστεύουμε ότι είναι αγένεια να λέμε 'όχι' στους ανθρώπους!
Αλλά αυτό δεν ισχύει...
Δηλώνοντας τη θέλησή σου, δεν είναι το ίδιο σα να είσαι αγενής. Το κόλπο είναι να ξέρεις πώς και πότε θα λες 'όχι'. Το να μάθεις να λες 'όχι' δε σημαίνει ότι θα είσαι εγωίστρια και δε θα βοηθάς ποτέ κανέναν, αλλά πιθανότατα είσαι αγχωμένη επειδή λες στους πάντες 'ναι', εκτός από τον εαυτό σου.
Ο χρόνος για τον εαυτό σου είναι εξίσου σημαντικός με το χρόνο για τους άλλους και ναι, αυτό περιλαμβάνει και την κοπέλα σου!
Δώσε αξία στο χρόνο σου! Πρέπει να λες 'ναι' μόνο όταν πραγματικά θέλεις να κάνεις κάτι.
Είναι σημαντικό να εκφράζεις την άρνησή σου σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, γιατί αν δεν το κάνεις δε θα έχεις ποτέ χρόνο για τον εαυτό σου. Αν δεν είσαι σε θέση να πεις 'όχι' την πρώτη φορά, θα είναι πιο δύσκολο την επόμενη. Μέσα στο χρόνο, αναπτύσσουμε μια εσωτερική δυσαρέσκεια για τον εαυτό μας και τους άλλους ανθρώπους, επειδή δε μάθαμε να λέμε 'όχι'. Αυτό τελικά επηρεάζει τις σχέσεις μας.
Τι κάνουμε λοιπόν; Πώς θα μάθουμε να λέμε την απαγορευμένη λέξη 'ΟΧΙ';
1. Θέσε προτεραιότητες για να καταρτίσεις ένα πρόγραμμα:
Αν θέσεις τις προτεραιότητές σου σε έλεγχο, τότε θα γνωρίζεις τι χρειάζεται να γίνει πρώτα και πότε πρέπει να πεις όχι. Προσπάθησε να προγραμματίσεις ξανά τη χάρη σε μια μεταγενέστερη στιγμή, που θα νομίζεις ότι μπορείς να την κάνεις. Με αυτόν τον τρόπο δε θα λες κατευθείαν 'όχι' και δε θα διακόπτεις ό,τι έχεις ήδη προγραμματίσει.
2. Να είσαι ευγενική αλλά ξεκάθαρη::
Το να είσαι ευγενική είναι σημαντικό όταν λες 'όχι'. Για παράδειγμα, θα μπορούσες να πεις "πολύ θα ήθελα να το κάνω, αλλά..." κ.λ.π. και πες το λόγο σου με ευγενικό τρόπο, αλλά θυμήσου να είσαι ξεκάθαρη. Δώσε στο άλλο άτομο να καταλάβει ότι δεν πρόκειται να πειστείς να αλλάξεις γνώμη!
3. Μη δίνεις πολλές εξηγήσεις:
Είναι δικαίωμά σου να λες όχι, γι αυτό μη δίνεις πολλές εξηγήσεις για την άρνησή σου.
Το να μάθεις να λες 'όχι' μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή, αλλά μόλις καταφέρεις να το λες στη σωστή στιγμή, θα ανακαλύψεις ότι στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο δύσκολο.
Η πρόκλησή σου είναι: Μάθε πώς να λες όχι. Ναι, είναι μια επίκτητη ικανότητα και όσο περισσότερο την χρησιμοποιείς, τόσο θα δυναμώνει και θα γίνεται πιο εύκολο να λες 'όχι'. Το υπόσχομαι.
M.J.
Πηγή: http://www.somethinglesbian.com/2011/08/