ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΗΝ Α.Λ.Ο.Κ. (ΑΤΥΠΗ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΗΤΗΣ)

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ - ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΜΑΣ

http://clubs.pathfinder.gr/lesbiancrete

Χορηγία... προφυλακτικών

Η Βρετανία θα δώσει 42.000.000 στη Νότια Αφρική εν όψει του Μουντιάλ

Δώρο 42 εκατομμύρια προφυλακτικά πρόκειται να κάνει η Βρετανία στη Νότιο Αφρική εν όψει Μουντιάλ - και λίγα είναι. Οπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν», η διοργανώτρια χώρα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου έχει ζητήσει ένα δισεκατομμύριο προφυλακτικά, προκειμένου να εμποδίσει την εξάπλωση της επιδημίας του έιτζ.
Αν οι αριθμοί σας φαίνονται υπερβολικοί, αρκεί να πληροφορηθείτε ότι σύμφωνα με τη νοτιοαφρικανική Κεντρική Υπηρεσία Φαρμάκων, στη διάρκεια του Μουντιάλ αναμένεται να συρρεύσουν στη χώρα 40.000 ιερόδουλες, οι οποίες θα ενώσουν τις προσπάθειές τους με το ήδη πλούσιο εγχώριο δυναμικό. Θυμίζουμε επίσης ότι το Μουντιάλ διαρκεί έναν ολόκληρο μήνα και ότι οι φίλαθλοι που αναμένεται να επισκεφθούν τη νότια Αφρική υπολογίζονται να φθάσουν ώς και τις 500.000.
«Προφανώς εστιάζουμε την προσοχή μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και στη μεγάλη αύξηση των επισκεπτών στην Νότια Αφρική», είπε ο Βρετανός υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης, Γκάρεθ Τόμας. «Οι Νοτιοαφρικανοί διαπίστωσαν ότι έχουν ανάγκη περισσότερα προφυλακτικά. Ζήτησαν συγκεκριμένα τη βοήθεια της Βρετανίας και εμείς απαντάμε στο αίτημα αυτό» προσέθεσε ο Τόμας, μία ημέρα πριν ανακοινώσει επισήμως τη χορηγία των 42 εκατομμυρίων προφυλακτικών στη διάρκεια επείγουσας διάσκεψης με θέμα την πρόληψη και την θεραπεία του έιτζ στο Λονδίνο. Ο Τόμας επεσήμανε ότι οι φίλαθλοι θα μεταβούν σίγουρα και σε γειτονικές χώρες, αυξάνοντας και εκεί τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού και κάλεσε και αυτές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Φορέας ένας στους πέντε
Η Νότια Αφρική έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ασθενών με έιτζ στον κόσμο και αγωνίζεται να πείσει τον πληθυσμό της για την σημασία των προφυλάξεων. Περίπου 5,7 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή ένας στους πέντε ενήλικες είναι φορέας του ιού και παρά τις προόδους στον τομέα της θεραπείας της ασθένειας, η εξάπλωσή της συνεχίζεται. Κάθε μέρα, 1.400 υγιείς μολύνονται με τον ιό, ενώ 1.000 άτομα πεθαίνουν από έιτζ. Οι τηλεοπτικές διαφημίσεις ζητούν από τον πληθυσμό να «φανταστεί την πιθανότητα μιας γενιάς χωρίς έιτζ», λαμβάνοντας τις απαραίτητες προφυλάξεις.
Κάθε χρόνο, στη Νότια Αφρική διανέμονται 450 εκατομμύρια προφυλακτικά, αλλά η ηγεσία της δεν δίνει πάντα το καλό παράδειγμα. Ο πρόεδρος της χώρας, Τζέικομπ Ζούμα, που πρόσφατα επισκέφθηκε τη Βρετανία και συναντήθηκε με τη βασίλισσα, απέφυγε πρόσφατα να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό σε επαφή με πολύ νεαρότερή του γυναίκα, με αποτέλεσμα να γίνει πατέρας για 20ή φορά. Επιπλέον, απέχουν πολύ από την εκπλήρωσή τους οι δεσμεύσεις της ομάδας των 8 πιο ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου, το 2005, ότι ώς το 2010 κάθε ασθενής του έιτζ στον πλανήτη θα έχει πρόσβαση σε θεραπεία και κάθε υγιής θα έχει πρόσβαση σε μέτρα πρόληψης.
Περίπου 4 εκατομμύρια κάτοικοι φτωχών χωρών λαμβάνουν φάρμακα κατά του έιτζ, όμως ο αριθμός εκείνων που τα χρειάζονται και δεν τα έχουν είναι διπλάσιος: 8 εκατομμύρια. Πάνω από 33 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο ζουν με τον ιό HIV και άλλοι 2,5 εκατ. υγιείς προσβλήθηκαν από έιτζ πέρυσι.
Πηγή: H KAΘHMEPINH