ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΗΝ Α.Λ.Ο.Κ. (ΑΤΥΠΗ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΗΤΗΣ)

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ - ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΜΑΣ

http://clubs.pathfinder.gr/lesbiancrete

Νιώθουμε άβολα με τα ομοφυλόφιλα άτομα;

Τη χαμηλότερη ''βαθμολογία'' στην ΕΕ απέναντι σε άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό και χαρακτηριστικά ομοφοβικά, έχει η κυπριακή κοινωνία, σύμφωνα με την μοναδική ακτιβιστική ομάδα στην Κύπρο που διεκδικεί την πλήρη ισότητα όλων των πολιτών της κυπριακής κοινωνίας σε ισότιμη βάση.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ομάδας Accept, Γιώργης Ρεγγίνος ανέφερε ότι έρευνα που διενεργήθηκε το 2006 στην Κύπρο, κατέδειξε ότι το 51% των Κυπρίων «Νιώθουν άβολα γύρω από ομοφυλόφιλα άτομα», το 75% «θα είχαν πρόβλημα αν κάποιος φίλος τους ήταν ομοφυλόφιλο άτομο» και μόνο 3% των Κυπρίων «δεν θα άλλαζαν τη συμπεριφορά τους προς το παιδί τους αν μάθαιναν ότι αυτός ή αυτή είναι ομοφυλόφιλο άτομο». «Όραμα της ομάδας Accept», συνέχισε, ο κ. Ρεγγίνος, «είναι η διαμόρφωση μιας κοινωνίας βασισμένης στο σεβασμό του κάθε ατόμου και της διαφορετικότητάς του». «Μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από διακρίσεις και προκαταλήψεις, ιδίως όσον αφορά στο σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα του κοινωνικού φύλου».
Πάντως, μπορεί στα λόγια η Ε.Ε να τάσσεται κατά της ομοφοβίας, στην πραγματικότητα όμως, τα περιστατικά βίας εναντίον ατόμων με ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις, αυξάνονται και μάλιστα καλύπτονται από τις αρχές.Με αφορμή την σημερινή Ημέρας κατά της Ομοφοβίας, το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τάσσονται κατά των διακρίσεων και της συστηματικής παραβίασης των θεμελιωδών δικαιωμάτων των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών ατόμων στην Ευρώπη.Η 17η Μαΐου καθιερώθηκε ως διεθνής ημέρα κατά της ομοφοβίας, και ο λόγος που επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία, οφείλεται στο ότι στις 17 Μαΐου 1990, η ομοφυλοφιλία σταμάτησε να θεωρείται ασθένεια από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Επιπλέον, στις 19 Ιανουαρίου 2006 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία αναγνώρισε το συμβολισμό της ημέρας αυτής και με ψήφισμά του κάλεσε τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναλάβουν δράσεις για την εξάλειψη των διακρίσεων λόγω ομοερωτικού προσανατολισμού, όμως από τις διακηρύξεις στις πράξεις, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Μάλιστα, σε παγκόσμιο επίπεδο, χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, η Ουγκάντα και η Τζαμάικα έχουν ποινικοποιήσει την ομοφυλοφιλία. ''Πρόκειται για κραυγαλέα καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των πλέον θεμελιωδών δικαιωμάτων και για το λόγο αυτό αξίζει την εντονότερη καταδίκη μας'', δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γερζί Μπούζεκ, που θα μεταδώσει και μαγνητοσκοπημένο του μήνυμα, με την ευκαιρία των εορτασμών της σημερινής ημέρας. Ο Χριστιανοδημοκράτης, Ισπανός ευρωβουλευτής Ραούλ Ρομεβάι Ρουέντα, που είναι και εισηγητής του Ευρωκοινοβουλίου, για την διαμόρφωση της Οδηγίας περί καταπολέμησης των πάσης φύσεως διακρίσεων, διευκρίνισε ότι, η κατάσταση που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ομοφυλόφιλοι είναι πρόστιμα, ποινές φυλάκισης και σε μερικές περιπτώσεις και η θανατική ποινή.
Στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Ενάντια στην Ομοφοβία, η Ομάδα Acceptδιοργανώνει το απόγευμα εκδήλωση με τίτλο «Εκφράσου», με θέμα τηνΟμοφοβία, στην Πλατεία Ελευθερίας, στις 19।30, παρουσιάσεις με συζήτησητων θεμάτων: «Σεξουαλικός προσανατολισμός: Μύθοι και Αλήθειες» από τηνΜαργαρίτα Καψού, Υποψήφια Διδάκτωρα Ψυχολογίας, «Ομοφοβία και ηγεμονικέςαντρικές ταυτότητες στην Κύπρο» από τον Ανδρέα Ανδρέου, μεταπτυχιακόερευνητή των ανδρικών ταυτοτήτων και ζητημάτων του φύλου, στην ΠλατείαΦανερωμένης, όπου θα προβληθεί απόψε η ταινία “Ιf these walls could talktoo”, Πλατεία Φανερωμένης, στη συνέχεια συζήτηση και ζωντανό πρόγραμμααπό μουσικά σχήματα.