ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΗΝ Α.Λ.Ο.Κ. (ΑΤΥΠΗ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΗΤΗΣ)

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ - ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΜΑΣ

http://clubs.pathfinder.gr/lesbiancrete

Πραγματοποιήθηκε το ένατο Zagreb Pride!


Περίπου 300 γκέι και λεσβίες, υπό την προστασία αντίστοιχης δύναμης αστυνομικών, πραγματοποίησαν πορεία το Σάββατο στο κέντρο του Ζάγκρεμπ, στην ένατη Παρέλαση Υπερηφάνειας της Κροατίας. “Ο έρωτας είναι στον αέρα, η ομοφοβία στο σκοτάδι”, “Ας αγκαλιαστούμε μπροστά σε όλους για να δουν πόσο πολλοί είμαστε”, έγραφαν κάποια από τα banners που κρατούσαν οι συμμετέχοντες, οι οποίοι παράλληλα ανέμιζαν σημαίες με το ουράνιο τόξο.
Περίπου 200 αστυνομικοί σχημάτισαν κλοιό γύρω από τη διαδρομή κατά τη διάρκεια της Παρέλασης, η οποία κράτησε μία ώρα και κατέληξε σε μία συγκέντρωση και συναυλία στο πάρκο Zrinjevac.
“Είναι σημαντικό να στείλουμε το μήνυμα ότι οι γκέι και οι λεσβίες είναι μέρος της κοινωνίας μας και ότι θα πρέπει να είναι αποδεκτοί”, είπε στο AFP η Maja Marsic, 30.
“Η κοινωνία πρέπει να ευαισθητοποιηθεί σχετικά με το θέμα και οι άνθρωποι πρέπει να αποδεχτούν ότι οι γκέι και οι λεσβίες είναι ανάμεσά τους, είναι φίλοι τους, συνάδελφοι τους”, επισημαίνει η φίλη της, Dragana, μία 26χρονη ψυχολόγος.
http://stopomofovia.wordpress.com/2010/06/21/%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF-zagreb-pride/