ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΗΝ Α.Λ.Ο.Κ. (ΑΤΥΠΗ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΗΤΗΣ)

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ - ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΜΑΣ

http://clubs.pathfinder.gr/lesbiancrete

«50 λέξεις» για... γκέι παιχνίδια

Η συνεργασία του Δημήτρη Κομνηνού με τον Γιώργο Παλούμπη δίνει το χειμερινό θεατρικό στίγμα στο θέατρο «Βικτώρια». Η συνένωση των δύο δημιουργών περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του καλλιτεχνικού προγράμματος και τη συνολική διοίκηση του θεάτρου. Δύο σκληρά κοινωνικά έργα -ωμού ρεαλισμού- από τη σύγχρονη παγκόσμια δραματουργία θα παρουσιαστούν στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου.
Το πρώτο έργο, που φέρει τον τίτλο «50 Λέξεις», είναι η ξέφρενη διαδοχή αποκαλύψεων, μνησικακίας, πάθους και χιούμορ ενός ζευγαριού -μια βαθιά ματιά στον θεσμό του γάμου- από τον Αμερικανό συγγραφέα Μάικλ Βέλερ, το οποίο θα σκηνοθετήσει ο Γιώργος Παλούμπης. Σκληρή και εμπνευσμένη, αστεία και τρομακτική ταυτόχρονα, ρίχνει μια βαθιά ματιά στον θεσμό του γάμου, όπως αυτός καθρεφτίζεται στο μακρύ ταξίδι μιας νύχτας ενός ζευγαριού προς την επόμενη μέρα. «Αγάπη. Ανόητη λέξη. Θα έπρεπε να υπάρχουν πενήντα λέξεις για την αγάπη, όπως οι Εσκιμώοι έχουν πενήντα λέξεις για το χιόνι», αναφέρεται στο κείμενο.
Το δεύτερο έργο, το «Fucking Games», είναι ένα καυστικό και ειρωνικό πορτρέτο δύο γκέι ζευγαριών, καθώς εμπλέκονται σ’ έναν περίπλοκο ιστό σχέσεων στη μετά AIDS εποχή, που απέφερε το βραβείο «Λόρενς Ολίβιε» στον Σκοτσέζο συγγραφέα του, Grae Cleugh, και θα σκηνοθετήσει ο Δημήτρης Κομνηνός. Ο Τέρενς και ο Τζόνα είναι μαζί δέκα χρόνια. Ο Τζουντ είναι νέος, όμορφος και πάντα διαλέγει λάθος συντρόφους. Οταν λοιπόν φέρνει σπίτι το τελευταίο του απόκτημα, τον Ντάνι, αρχίζουν τα παιχνίδια...
Από φέτος στο θέατρο «Βικτώρια» προστίθεται και παιδική σκηνή με το έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου, «Το Βέλος που δεν Πληγώνει», από τη θεατρική ομάδα «Πεφταστέρι». Αξίες όπως η φιλία, η δικαιοσύνη, η εντιμότητα χάνονται από το πάθος για πλούτη και δόξα, αναφέρονται στο κείμενο. Παράλληλα, στους χώρους του θεάτρου θα φιλοξενηθούν και άλλες εκδηλώσεις, παραστάσεις μπαρ θίατερ, όπως το «Να γεννηθώ ή αλλάξατε γνώμη;» του Χάρη Μπόσινα από τη θεατρική ομάδα «Annada Kadda», προβολές ταινιών πειραματικού κινηματογράφου, ποιητικές βραδιές κ.ά.
Αντ.Καρ.