ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΗΝ Α.Λ.Ο.Κ. (ΑΤΥΠΗ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΗΤΗΣ)

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ - ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΜΑΣ

http://clubs.pathfinder.gr/lesbiancrete

Δικαστική απόφαση για τους γάμους στην Καλιφόρνια

Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας
Μη κερδοσκοπικό σωματείο
Α. Πρωτοδ: 4126/2004 Χαλκοκονδύλη 25, 10432 – Αθήνα Tηλ: 6947434353 – 2105237408 http://www.olke.org/
Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2010
Ανακοίνωση
Θέμα: Δικαστική απόφαση για τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στην πολιτεία της Καλιφόρνιας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Η εκπρόσωπος τύπου της Ομοφυλοφιλικής Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας κα. Ειρήνη Πετροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το θέμα:
Είναι θετικό ότι ο δικαστής Vaughn R। Walker, του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Νότιας Περιφέρειας της Καλιφόρνια έκρινε στις 4 Αυγούστου 2010 αντισυνταγματικό το δημοψήφισμα του Νοεμβρίου 2008 που απαγόρευε στα ομοερωτικά ζευγάρια το δικαίωμα σύναψης γάμου. Θετικό γιατί η απόφαση του αποτελεί θεμέλιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και σαφέστατα μπορεί να επηρεάσει άμεσα όχι μόνο την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ και σε όλον τον κόσμο, αλλά και τις αποφάσεις των δικαστηρίων άλλων χωρών.Με αφορμή αυτό το πολύ ευχάριστο γεγονός καλούμε την Κυβέρνηση να σεβαστεί τις όσες και όποιες υπογραφές έχει βάλει η Ελλάδα τόσο σε συμβάσεις όσο και σε συνθήκες που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τις υπογραφές αυτές, καθώς και τις προεκλογικές της υποσχέσεις και να φροντίσει ώστε να νομοθετήσει ανάλογα για την ισονομία και ισοπολιτεία ανάμεσα σε όλα τα ζευγάρια, ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, τόσο στον πολιτικό γάμο όσο και στο σύμφωνο συμβίωσης. Συμπληρώνουμε, κλείνοντας, ότι ο νόμος οφείλει και επιβάλλεται να μην κάνει διακρίσεις ανάμεσα στο φύλο των προσώπων που απαρτίζουν ένα ζευγάρι. Είναι, λοιπόν, χρέος της Πολιτείας να φροντίζει ώστε η εφαρμογή των νόμων να γίνεται με τρόπο που δεν θα δημιουργεί ανισότητες ή αποκλεισμούς.
Για περισσότερες πληροφορίες: 6947434353
Πηγή: http://www.olke.org/