ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΗΝ Α.Λ.Ο.Κ. (ΑΤΥΠΗ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΗΤΗΣ)

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ - ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΜΑΣ

http://clubs.pathfinder.gr/lesbiancrete

Ταινία με θέμα τους γκέι γάμους στην Ελλάδα!


Μία νέα ταινία αναμένεται το 2012 η οποία θα παρουσιάζει τησύγχιση που επικρατεί στην ελληνική νομοθεσία σχετικά με τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων. Η ιστορία αφορά μία γιαγιά σε ένα νησί των Δωδεκανήσων που συγκλονίζεται όταν ανακαλύπτει πως ο μοναδικός εγγονός της σχεδιάζει να παντρευτεί έναν Αμερικάνο. Το σενάριο είναι εμπνευσμένο από τα γεγονότα της Τήλου το 2008.
Το «Shocking the Donkeys» αναμένεται να στρέψει το ενδιαφέρον στο γεγονός πως η Ελλάδα αρνείται τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το 85% των Ελλήνων είναι εναντίον τους.
Το έργο είναι του Βρετανού συγγραφέα James Collins, ο οποίος ζει στην Σύμη και την παραγωγή της αναλαμβάνει μια σύμπραξη από βρετανικές κινηματογραφικές εταιρείες.
Οι δημιουργοί ελπίζουν το εγχείρημά τους να δώσει μια ώθηση στον γκέι τουρισμό της περιοχής, όπως ακριβώς ένας μεγάλος αριθμός επισκεπτών κατέφθασε στο νησί της Σκοπέλου για ένα ρομαντικό μήνα του μέλιτος μετά την ταινία Mamma Mia! Θέλουν όμως να αποφύγουν τα λάθη της συγκεκριμένης ταινίας που απογοήτευσε τους χιλιάδες τουρίστες καθώς πολλές από τις περιοχές δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα.
«Όποιο νησί κι αν επιλεγεί για τα γυρίσματα της ταινίας, θέλουμε να παρουσιάσουμε τα αληθινά τοπία, τα αληθινά γνωρίσματα, έθιμα και παραδόσεις», δήλωσε ο James Collins. «Όταν οι τουρίστες επισκεφθούν το νησί, θέλουμε να δούνε ότι ακριβώς είδαν στην ταινία».
Παρόλο που το 2008 ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας, Σωτήρης Χατζηγάκης είπε πως ο γάμος ομοφυλοφίλων ήταν παράνομος, οι αγωνιστές για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων ισχυρίζονται πως ο νόμος είναι ασαφής. Η ταινία θα εκμεταλλευτεί αυτό το μικρό «παραθυράκι» του νόμου και θα προβάλλει έναν δήμαρχο ο οποίος θεωρεί πως ο γάμος μπορεί να προχωρήσει και έναν αξιωματούχο της αστυνομίας που απειλεί με συλλήψεις.
Η ταινία βγαίνει σε μια εποχή που το θέμα των γάμων ομοφυλοφίλων είναι επίκαιρο σε πολλές χώρες όπως στις ΗΠΑ, την Αργεντινή, την Αυστραλία και σε πολλές Αφρικανικές χώρες.
«Ελπίζω η ταινία να πετύχει και να οδηγήσει ένα κύμα γκέι ζευγαριών να πιστέψουν στη δική τους εμπειρία Mamma Mia σε ένα από τα ελληνικά νησιά», είπε ο James Collins. «Ένα τέτοιο πλήθος θα ανάγκαζε την Ελληνική κυβέρνηση να θέσει το θέμα και να κάνει κάτι γι’ αυτό ή να αφήσει τους ανθρώπους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους».
Μια ρομαντική κωμωδία που χειρίζεται το θέμα σοβαρά αλλά με μια ελαφριά διάθεση και έχει ευτυχισμένο τέλος. Η κοινωνία αποδέχεται την ιδέα του γκέι γάμου και επωφελείται από τον μαζικό γκέι τουρισμό στο νησί.
Πηγή: http://hollywood.greekreporter.gr/?p=1877